Oglas
· · Komentari: 0

Otklonite perut na prirodan način: Isprobajte maske za kosu koje možete napraviti sami kod kuće

Ukoliko imate problem sa perutanjem kože glave, pokušajte sa ovim prirodnim maskama

1656929497_woman-1948939_960_720.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Perut je čest problem koji muči mnoge ljude. Verovatno vam se dešavalo da isprobavate različite šampone koji su doneli više štete nego koristi. Postoje različiti uzroci pojave peruti. Dva najčešća su suva i masna koža glave. Ukoliko je vaša koža suva, perut će se pojaviti nekoliko dana nakon pranja kose i vaše teme će vas svrbeti. Ako se radi o iziritiranoj masnoj koži, ona će biti crvena i praćena belim i žutim flekama. U ovakvim slučajevima, perut se može pojaviti i na drugim mestima, kao što su obrve, grudi, predeo oko nosa ili ispod pazuha.  

Pročitajte još: Uznemirujuća istina: Pogledajte kako silikoni izgledaju posle 35 godina (VIDEO)

Nemojte očajavati. Ovaj problem ima čak 87 odsto ljudi, a rešenje postoji. Pokušajte sa upotrebom ovih maskica za kosu, koje se pripremaju brzo i jednostavnjo, a sastojci su potpuno prirodni. 

U zavisnosti od toga da li imate suvu ili masnu perut, odgovaraće vam jedna od ove dve maske. 

Maska za suvu perut:

Biće vam potrebno čičkovo ulje. NJega treba utrljavati u koren dlake masirajućim pokretima. Ulje treba da bude toplo. Po nanošenju maske stavite najlonsku kesu i umotajte glavu peškirom. Isperite posle 30-40 minuta i primenjujte ovo jednom nedeljno.

Maska za masnu perut:

Pola sata pre pranja kose utrljajte u koren dlake mešavinu od dva čena izgnječenog belog luka sa kašikom ricinusovog ulja, kašikom pavlake i kašikom soka od limuna. Koristite jednom nedeljno.
Druga varijanta je da nanesete na kosu topli jogurt i isperete ga nakon 30 minuta. Koristite ovo 2-3 puta nedeljno i rešićete se uspešno peruti.

BONUS VIDEO: 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas