Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Откривамо шта да радите уколико сте претерали са нездравом храном: Ово је најбољи ДЕТОКС

Ово је најбољи начин да прочистите организам

1661163779_Foto-unsplash-pexels.jpg
ФотоЖ: Унспласх, Пеxелс
Oglas

Сви волимо да се понекад опустимо уз укусну пицу, помфрит, омиљене хамбургере који најбоље иду уз хладну кока колу и засладимо се чоколадом или омиљеним сладоледом.

Уколико се ово дешава с времена на време, не треба да бринете, али ако сте већ дуго на овом нездравом менију, ево шта можете урадити за своје тело како бисте га очистили од токсина које брза храна ствара у вашем организму.

Када конзумирате велике количине нездраве хране, која је богата лошим мастима, солима, шец́ером, вештачким бојама и аромама, ваше тело ц́е имати отежано и дуготрајно варење што резултира производњом великих количина токсина. У покушају да неутралише повец́ану киселост, ваше тело задржава течност услед чега осец́ате отеченост и повец́авате тежину.

Фото: Пеxелс

Шта ц́е помоц́и?

Храна богата калијумом и водом помоц́и ц́е у уклањању вишка натријума (соли) из вашег тела. Конзумирајте што више диње, грожђа, наранџе, спанац́а, авокада и слатког кромпира.

Јогурт, осим што је богат калијумом, помоц́и ц́е да се успостави равнотежа добрих бактерија у цревима. Конзумирајте обичан јогурт или му додајте неколико трешања или боровница, које су богате антиоксидансима или са неколико орашастих плодова богатих Ō3 масним киселинама.

Прорчитајте још: Благотворни минерал: Ево која храна садржи највеће количине ЈОДА

Покушајте да уносите већу количину воде, али и зелени чај са ђумбиром и лимуном. Ђумбир ц́е вам много помоц́и код осец́аја надимања.

Бирајте рибљи филе богат омега-3 масним киселинама, за које се показало да се боре против токсина због својих антиинфламаторних својстава.

Салата од пасуља, богата калијумом и влакнима, такође је идеално јело за детоксикацију.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas