Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САН

Ова храна нам не дозвољава да заспимо

Многима од нас се често пута догодило да легнемо да спавамо, али да сан никако неће на очи

1606679850_Depositphotos_325361132_s-2019.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

Постоји храна коју не бисмо требали јести увече, односно чим падне мрак, требало би је избегавати, јер нам она не дозвољава да спавамо.

Прочитајте још: Пет проблема које БАНАНЕ решавају боље од лекова

Одређене намирнице или неки састојци у храни утичу лоше на наш организам што нарушава процес спавања. Довољно је само да избегавате ове намирнице пред спавање и све ће бити у реду:

Познато је због чега не бисте требали да пијете кафу пред спавање. Кофеин који се у њој налази разбуђује организам, а то вам никако неће помоћи да одете на спавање

Сокови

Сокови су углавном препуни шећера, што нашем телу прија ако желите да се размрдате, да поправите расположење или побољшате концентрацију, али то убија сан.

Фото: деспоситос

Поврће

Неко поврће није добро јести пред спавање. Ма колико били здрави, једноставно нешто треба избегавати увече. То се пре свега односи на поврће које се тешко вари, као што је прокељ, броколи, купус.

Слаткиши

Теба избегавати и слаткише пред спавање. Висок садржај шећера држаће вас будним сигурно дуже него што сте планирали. 

Прочитајте још: Кошта 40 динара и ПРОВЕРЕН је зимски руски лек за подизање имунитета

 

Тешка храна

Под овим се подразумева храна која је веома зачињена и масна. Управо је то оно што би требало избегавати касно увече. Проблем је што организам мора додатно да се потруди да би сварио овакву храну, а то је веома тешко у току сна. Зато ће вас држати будним све док то не свари .

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas