Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
здраво

Подстиче метаболизам и циркадијални ритам: Стручњаци кажу да је ово НАЈБОЉЕ ВРЕМЕ ЗА ШЕТЊУ

Важно је да ли се шетамо ујутру или током дана.

1645989825_walking-g82a8f3cee_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Дневна шетња веома је важна за наше здравље и има бројне позитивна дејства. Али, да ли сте знали да је време одласка у шетњу јако важно.

Наиме, како откривају стручњаци шетње ујутру много су боље него касније током дана. Зашто? Светлост је веома важна за наш организам. Ако добијемо светлост у првих сат времена након буђења то ће позитивно деловати на бројне станице у нашем телу.

Зашто су јутарње шетње добре за здравље?

Оптималан циркадијални ритам

Наша осетљивост на светло је најнижа када се пробудимо, што значи да нам је потребан јаки удар који ће упозорити наш мозак и поставити наше циркадијске ритмове за дан. Бројне студије су показале да начин на који проводимо први сат буђења може повећати или смањити наше шансе за добар сан.

Прочитајте још: Решите се главобоље на потпуно природан начин: Потребно вам је неколико намирница из кухиње

Јутарње светло говори слоју неурона иза наших очију да је време да кренемо, осигуравајући да се смањи производња мелатонина, хормона због којег се осећамо поспано и који нам помаже да спавамо ноћу. Јутарње светло такође покреће наша тела да производе серотонин, хормон због кога осећам срећу, пише Минд Бодy Греен.

Подстиче метаболизам

Студија из 2012. показала је да су жене које су сваки дан у 8 ујутру ходале 45 минута биле активније остатак дана.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas