Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СТОМАК

Покварен стомак "поправите" у три потеза, а први је СУПА

Када покварите стомак морате бити обазриви да болест не би трајала дуже него што треба.

1615896783_stomakdepo.png
Фото: Депозитфото
Oglas

Стомачне тегобе су, уз прехладу, најчешћи разлог јављања лекару, било да је реч само о нелагодности у стомаку, подригивању, надутости или је ситуација нешто компликованија, уз повраћање, пролив, грчеве.

Прочитајте још: Решите се болова у леђима: Ово су три идеалне вежбе за кичму

Како саветују лекари, сваки опоравак од нарушеног здравља стомака требало би да почне од онога што уносимо у организам, јер исхрана може да погорша или појача тегобе уколико јој се не приступи на прави начин.

Избегавајте
Тешко сварљиву храну, пасуљ, свеж и врућ хлебм купус и грашак. Не препоручује се пресно воће и поврће, само барено.
Пијте у мањим гутљајима чај од нане.

Ипак за многе и сама помисао на храну у тренуцима акутних тегоба може да погорша стање. Зато ево неколико савета како можете да помогнете себи и другима у случају повраћања и дијареје.

Прочитајте још: Направите сируп од младе КОПРИВЕ, препородиће вам организам! Чисти јетру и крв, у потпуности ЈАЧА ИМУНИТЕТ!

Чај од нане Фото: Депозит

Прочитајте још: Маслачак се бере чим озелени, а пролећна салата се припрема једноставно

Пиринчана вода

У фази болести када баш ништа не можете да једете, пијте у мањим гутљајима прокувану или флаширану воду. Од велике помоћи може да буде и пиринчана вода или чај од нане, шипка или дивљег зеља.

Повраћање
Не сузбијајте повраћање, али ако траје дуже од три дана обавезно идите код лекара.
Пијте јогурт и једите двопек. Испеците јабуку, обарите кромпир.

Јогурт и двопек

Када вам се смањи нагон за повраћањем можете да попијете јогурт и поједете двопек. Организму ће да прија и печена јабука или компот од дуње и јабуке, каша од банане, барени кромпир, шаргарепа или пиринач.

Прочитајте још: Да ли сте знали да жене које вежбају боље зарађују?

Немасне супе

У фази када се формира столица и када се тегобе повлаче највише ће вам пријати немасна домаћа супа са месом и поврћем. У обзир може да дође и парче меса које је печено у рерни или на жару. На трпези могу да се нађу и млади сир, млеко без лактозе, кисело млеко, барена јаја.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas