Oglas
· · Komentari: 0
STOMAK

Pokvaren stomak "popravite" u tri poteza, a prvi je SUPA

Kada pokvarite stomak morate biti obazrivi da bolest ne bi trajala duže nego što treba.

1615896783_stomakdepo.png
Foto: Depozitfoto
Oglas

Stomačne tegobe su, uz prehladu, najčešći razlog javljanja lekaru, bilo da je reč samo o nelagodnosti u stomaku, podrigivanju, nadutosti ili je situacija nešto komplikovanija, uz povraćanje, proliv, grčeve.

Pročitajte još: Rešite se bolova u leđima: Ovo su tri idealne vežbe za kičmu

Kako savetuju lekari, svaki oporavak od narušenog zdravlja stomaka trebalo bi da počne od onoga što unosimo u organizam, jer ishrana može da pogorša ili pojača tegobe ukoliko joj se ne pristupi na pravi način.

Izbegavajte
Teško svarljivu hranu, pasulj, svež i vruć hlebm kupus i grašak. Ne preporučuje se presno voće i povrće, samo bareno.
Pijte u manjim gutljajima čaj od nane.

Ipak za mnoge i sama pomisao na hranu u trenucima akutnih tegoba može da pogorša stanje. Zato evo nekoliko saveta kako možete da pomognete sebi i drugima u slučaju povraćanja i dijareje.

Pročitajte još: Napravite sirup od mlade KOPRIVE, preporodiće vam organizam! Čisti jetru i krv, u potpunosti JAČA IMUNITET!

Čaj od nane Foto: Depozit

Pročitajte još: Maslačak se bere čim ozeleni, a prolećna salata se priprema jednostavno

Pirinčana voda

U fazi bolesti kada baš ništa ne možete da jedete, pijte u manjim gutljajima prokuvanu ili flaširanu vodu. Od velike pomoći može da bude i pirinčana voda ili čaj od nane, šipka ili divljeg zelja.

Povraćanje
Ne suzbijajte povraćanje, ali ako traje duže od tri dana obavezno idite kod lekara.
Pijte jogurt i jedite dvopek. Ispecite jabuku, obarite krompir.

Jogurt i dvopek

Kada vam se smanji nagon za povraćanjem možete da popijete jogurt i pojedete dvopek. Organizmu će da prija i pečena jabuka ili kompot od dunje i jabuke, kaša od banane, bareni krompir, šargarepa ili pirinač.

Pročitajte još: Da li ste znali da žene koje vežbaju bolje zarađuju?

Nemasne supe

U fazi kada se formira stolica i kada se tegobe povlače najviše će vam prijati nemasna domaća supa sa mesom i povrćem. U obzir može da dođe i parče mesa koje je pečeno u rerni ili na žaru. Na trpezi mogu da se nađu i mladi sir, mleko bez laktoze, kiselo mleko, barena jaja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas