Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

ПОЛЕНОМ против алергије и зачепљеног носа: Искористите га на најбољи начин

Лек је у природи

1630582271_bee-pollen-2549125_1920.jpg
фото: Пиксабеј
Oglas

Доласком хладнијих дана јављају се респираторни проблеми, као и многе алергије изазване амброзијом, или загађењем ваздуха.

Уколико и ви имате оваквих проблема, предлажемо вам да лек потражите у природи, и то код пчела.

Прочитајте још: Уништава АЛЕРГИЈЕ, ВИРУСЕ и БАКТЕРИЈЕ: Због чега ЛИМУН треба држати у спаваћој соби?

Полен је племенити производ који се од давнина користи као природна терапија, а настаје тако што пчеле скупљају полен летећи са цвета на цвет, а кад се врате у кошницу од њега праве гранулице.

Пчеле ефикасно редукују хистамин, супстанцу која изазива алергију и због које нам цури нос и сузе очи, а капци отичу.

Како је ефикасан у лечењу многих респираторних болести, од астме па до хроничних инфекција синуса, полен је постао и те како популаран када су природни лекови у питању.

Кад купујете полен, најбоље је да се обратите пчеларима у околини, јер је идеално да јачате имунитет састојцима из биљака са поднебља на којем живите.

фото: Пиксабеј

Такође, полен је здравији ако су му грануле различитих боја, јер то значи да је сакупљен са различитих биљака.

Како се правилно узима полен

Полен можете да додате у кашу коју једете за доручак, да га сипате у кашасте напитке или да га једете с воћем.

И са поленом треба бити опрезан

Полен такође може да изазове алергију, посебно ако сте имали реакцију на траву или на сено. Стога, треба направити тест.

Ставите две-три грануле испод језика и сачекајте пар минута. Ако не буде реакције (ни кијања, ни сузних очију), сажваћите их полако и прогутајте. Потом сачекајте да прође 24 сата, и пратите евентуалне симптоме. Ако их не буде, наставите да узимате полен према наведеним упутствима.

Наравно, ако никада пре нисте користили полен, потребно је да се претходно консултујете са својим лекаром.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas