Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ НЕФРОЛОГА

Организам ће вам бити захвалан: Због чега треба појести КИСЕЛИ КРАСТАВАЦ пре изласка из куће?

Иако многи мисле да кисели краставци нису здрава храна, они су заправо права ризница здравља.

1625995909_pickled-cucumbers-4403298_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Топло време оптерећује не само кардиоваскуларни систем већ и органе који уклањају вишак течности из организма - плућа, кожу и бубреге.

Зато се током летњих месеци често јављају упале плућа, али су ипак највише погођени бубрези.

Прочитајте још: НЕ БАЦАЈТЕ воду од киселих краставчића: После напорног вежбања ништа не може да парира овом напитку, ево и зашто!

Нефролог Иван Литвинов упозорава на погрешне ствари које радимо у жељи да се заштитимо од врућине.

Што се више скала на термометру подиже, то више грешака правимо у односу на наше тело. Једна од највећих је та што пијемо воду без престанка.

Иако је хидратација непоходна, прекомеран унос течности може да буде штетан.

"Ако се пије превише воде током дана, прави се неподношљиво оптерец́ење за бубреге. Једноставно немају времена да све то прераде. Ово је посебно опасно за људе са проблемима са бубрезима, хипертензијом и кардиоваскуларним болестима. Повећава им се запремина циркулишуће крви, повећава се хиперволемија (повећање запремине крви). Ово на крају може довести до погоршања хроничних болести", објашњава лекар.

Најбоље је што можете учинити за своје здравље јесте да уносите исту количну течности увек.

Фото: Пиксабеј

Како сачувати бубреге?

Главно правило је да попијете мало слане воде ако вас мучи јака жеђ.

Када излазите на врелу улицу, поједите мали кисели краставац - то ће вам помоћи да се мање знојите и будете мање жедни.

Немојте јести превише топлу храну и често се туширајте.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas