Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИРОДА

Припремите организам за јаку храну: 10 намирница за ДЕТОКСИКАЦИЈУ ЈЕТРЕ

Ове намирнице ће вам помоћи да очистите и регенеришете јетру као и да успоставите њено здраво функционисање

1665608222_walnuts-gd02d40b1e_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Здравље целог организма зависи од редовног чишћења организма од токсина, који се таложе у телу и прете да успоре рад органа неопходних за нормално функционисање. Токсине уносимо под утицајем спољашње средине, кроз исхрану нездравим намирницама, хемикалијама и прерађеном храном. Први кораци у заштити организма од токсина, који се задржавају најпре у јетри и изазивају и најтеже болести овог органа, су редовна детоксикација комбинацијом одабраних намирница и напицима који доприносе јачању здравља јетре, а онда и целог организма.

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

Ове намирнице ће вам помоћи да очистите и регенеришете јетру као и да успоставите њено здраво функционисање.

1. Јабуке

Јабуке су богате пектином, који помаже телу да се очисти и отпусти токсине из дигестивног тракта.

2. Авокадо

Авокадо је богат значајним састојцима које играју кључну улогу у смањењу оштећења јетре.

3. Цвекла

Цвекла је богата бета каротеном и биљним флавоноидима, који помажу стимулисање и побољшање функција јетре.

4. Бели лук

Бели лук активира ензиме у јетри и помаже у отклањању токсина из целог организма.

5. Грејпфрут

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Грејп је добар извор витамина Ц, антиоксиданата и пектина.

6. Зелени чај

Зелени чај помаже да се токсини и депоноване масноће избаце из организма, и повећава хидратацију тела. О значају зеленог чаја смо писали у једном од претходних текстова, прочитајте све о мача зеленом чају овде.

7. Зелено поврће

Зелено поврће подстиче стварање и нормалан ток жучног сока, који помаже у отклањању отпадних материја и вишка холестерола из тела.

8. Лимун

Прочитајте још: Поподневно спавање има бројне предности, али ево колико треба да траје како се не бисмо суочили са још већим умором

Лимун чисти јетру и пун је антиоксиданта. Препоручујемо да започнете јутро чашом млаке воде са исцеђеним соком од пола лимуна. На тај начин чистите и убрзавате читав метаболизам.

9. Црни лук

Црни лук је богат алицином и помаже да се токсини избаце из јетре и из дигестивног тракта.

10. Ораси

Ораси су богати омега 3 масним киселинама, амино киселином аргинином и глутатионом који помажу нормално функционисање јетре.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas