· · Коментари: 0
ЗАШТИТА ЗДРАВЉА

Сачувајте здравље своје ДЕЦЕ! Препознајте прве СИМПТОМЕ алергије на БУЂ

Да ли се чини да се ваше алергије погоршавају када пада киша? Ако је тако, можда патите од алергије на буђ.

1606207155_inhalacija.jpg
Фото: Pixabay

Алергије на буђ углавном нису опасне по живот. Међутим, они могу утицати на вашу способност
да водите продуктиван и угодан свакодневни живот.

Прочитајте још: Овом вежбом за трбушњаке добићете жељене резултате за кратко време (ВИДЕО)

Буђ је врста гљивица која расте у влази, било у затвореном или на отвореном. Док споре буђи које
непрекидно лебде у ваздуху могу изазвати реакције, проблем се погоршава када се те споре прикаче на
мокру површину и буђ почне да расте.

Можда вам у кући расте буђ, а да то не знате

Можда вам у кући расте буђ, а да то и не знате. То се може догодити из различитих разлога, укључујући непознато цурење са крова или из водовода, накупљање влаге у подруму или имате влажна подручја испод тепиха која нису приметна.

Прочитајте још: Како да се једноставним вежбама РЕШИТЕ ПОДБРАДКА ( ВИДЕО)

Будући да буђ расте током целе године, алергије на буђ углавном нису сезонске попут других алергија. Иако они који су алергични на буђ обично имају више симптома од лета до почетка јесени, симптоме могу искусити сваки пут када су изложени спорама буђи, посебно ако живе у подручју које обично обилује кишом.

Ако сте алергични на буђ, вероватно ћете доживети реакције посредоване хистамином сличне онима коддругих врста алергија у ваздуху

Прочитајте још: ОПРЕЗ! Ово су ЗНАЦИ да сте одабрали погрешну дијету

Основни симптоми алергија на буђ

Ако сте алергични на буђ, вероватно ћете доживети реакције посредоване хистамином сличне онима код
других врста алергија у ваздуху. Ти симптоми укључују:

  • кијавица
  • кашљање
  • загушења
  • сузне и иритиране очи
  • постназално капање

Прочитајте још: Формула за рачунање идеалне СТАРОСНЕ РАЗЛИКЕ између партенера постоји

У почетку можете алергије на буђ заменити прехладом или инфекцијом синуса, јер се симптоми могу
међусобно огледати. Можда ћете приметити и да се симптоми астме погоршавају када сте изложени буђи. Симптоми астме укључују кашљање, отежано дисање и стезање у грудима.

Прочитајте још: "НАЈПОСЕБНИЈИ" ЉУДИ: Предности и слабости особа са НУЛТОМ крвном групом

Алергије на буђ код деце

Ако су ваша деца једина у породици са симптомима алергије повезане са хистамином, могло би бити само да ваше дете има осетљивост на буђ, док то нико други у породици нема.

Или можда није повезано са буђом која је у вашем дому, али негде другде. Неке школске зграде имају плесан, што може резултирати појачаним нападима док су деца у школи. Будући да нека деца проводе време играјући се напољу у областима у којима се родитељи можда не усуђују, извор изложености буђи деци може бити у спољном ваздуху. Из овог разлога деца са астмом могу доживети више напада док се играју напољу. Можда ћете приметити више симптома у летњим месецима када се ваша деца чешће играју напољу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.