Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Најбољи начин спремања БАТАТА: Ретко поврће које је здравије ако се спрема на овај начин

Слатки кромпир или батат је слатко, скробно коренасто поврц́е које се узгаја широм света

1665405553_sweet-potatoes-g666f7bbae_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Батата је најчешће је наранџасте боје, али може бити и бео и љубичаст. Батат је богат витаминима, минералима, антиоксидансима и влакнима, али који је најбољи начин за његово припремање, кување или печење?

Зашто би требало да кувате слатки кромпир?

Ако покушавате да максимално искористите батат предлаже се да га кувате. 

- Техника припреме батата може драстично да утиче на његов гликемијски утицај - објашнајва стручњак за функционалну медицину Ејми Сапола за Минд Бодy Греен.

Прочитајте још: Трик којим ћемо брже да скувамо и ољуштимо јаја: Потебан вам је предмет који сви имамо у кући

Сапола истиче да печење слатког кромпира може да повећа њихов гликемијски индекс са 60 на 90. Иако се обично саветује да је боље да поврће не кувамо како се не би изгубиле вредне хранљиве материје, батат је изузетак.

- Слатки кромпир је веома редак изузетак. Кување слатког кромпира 20 минута је заправо најбољи начин да се гликемијски утицај задржи на ниском нивоу - објашњава стручњак.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas