Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Смањићете ХРКАЊЕ и ублажити АПНЕЈУ у сну: Ово је идеална температура спаваће собе за МИРАН САН

Једноставан савет који је злата вредан.

1644581662_514036bbd5009e30fe4e1f8f0764cf6b3af4788a.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Стручњаци за спавање кажу да температура у спаваћој соби може играти улогу у ометању сна и ноћним морама.

Наиме, препоручена температура за спаваћу собу је између 16°Ц и 18°Ц, и она може да помогне у ублажавању стања као што су хркање и апнеја у сну.

Прочитајте још: Најидеалнији положај за КИЧМУ: Испробајте јапанску технику спавања и пробудите се БЕЗ БОЛА У ЛЕЂИМА

- Да бисмо се добро наспавали, потребно је да изгубимо око 1°Ц унутрашње телесне температуре, што је око 37°Ц. То обично губимо кроз главу или лице, или кроз део тела који вири из јоргана. Али ако спавате у просторији која је превише врућа, основна температура вашег тела не може да изгуби ту топлоту и ваш сан би могао да буде поремећен - објашњава бивши председник Британског друштва за спавање др Нил Стенлеј.

Животни простори као што су кухиња, трпезарија или дневна соба су генерално мало топлији јер се више користе током дана.

Због тога се такве просторије најбоље загревају током дана. У спаваћој соби би било добро да смањите грејање или га уопште не користите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas