· · Коментари: 0
САВЕТ

Стално су вам ХЛАДНЕ руке и ноге? Ово су БИЉКЕ које ће вам побољшати ЦИРКУЛАЦИЈУ

Постоји природно решење за хладне руке и ноге.

1632427079_herbs-2523119_1920.jpg
Фото: Пиксабеј

Ако су вам руке и ноге стално хладне, без обзира на то да ли је зима или лето, то је знак да имате лошу циркулацију. Лоша циркулација може да буде наследна, а може бити проузрокована нередовном и неправилном исхраном, као и недостатком физичке активности.

Поред лекова, за лошу циркулацију могу се користити и биљке, које могу помоћи када је овај проблем у питању.

Прочитајте још: Решите се АФТИ за ЈЕДАН ДАН уз помоћ ОВОГ моћног природног лека

Рузмарин

Једна од њих је рузмарин, који се у народној медицини најчешће користи као напитак. 

Међутим, од чаја рузмарина могу да се праве и облоге.

Довољно је да кашику листића рузмарина кувате два минута у 150 мл воде, па процедите. Чајем наквасите памучну газу или крпу, и обмотајте је око стопала да одстоји двадесетак минута. Овај третман је најделотворнији пред спавање.

Ђумбир

Ђумбир такође може помоћи код лоше циркулације јер његови састојци проширују артерије и на тај начин побољшавају циркулацију.

Потребно је да две кафене кашичице свежег или једну кафену кашичицу сувог ђумбира прелијете шољом кључале воде, промешате и пустите да се мало охлади. Овај напитак треба пити два пута дневно.

Бели лук

Трећи лек из природе за лошу циркулацију је бели лук. Осим што снижава висок крвни притисак, бели лук шири крвне судове и загрева организам. Очистите и изгњечите 350 грама белог лука, па сипајте у стаклени суд и прелијте са 300 мл алкохола. 

Добро га затворите и одложите на тамно и хладно место, али не у фрижидер.

После десет дана испасирајте талог, а затим процедите кроз четири слоја памучне газе. Наредна три дана овај напитак треба да одстоји на истом месту, и након тога га пијте три пута дневно (од 5 до 25 капи).

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.