Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Решите се АФТИ за ЈЕДАН ДАН уз помоћ ОВОГ моћног природног лека

Афте могу бити јако болне, и изазивају непријатан осећај у устима.

1629985977_woman-1696756_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Афта је болна раница попут малог чира, која избија на слузокожи усана.

Иако још увек нема адекватног одговора због чега настаје, разлози могу бити разни: генетска предиспозиција, незгодне повреде четкицом за зубе, бомбоном, грицкалицама или неким другим страним телом, нагризање ране зачињеном, киселом или врло сланом храном, хормоналне промене и стрес, недостатак витамина Б и минерала попут гвожђа, цинка и фолне киселине, пад имунитета, алергије, или пак исхрана која подразумева глутен.

Прочитајте још: МЕД у служби ЛЕПОТЕ: Посветлите косу, омекшајте усне, спречите акне

За лечење афти користе се често стероидни гелови, а у апотеци се могу набавити и пасте за ублажавање бола који ове улцерације изазивају.

Међутим, уместо скупим лековима и препаратима из апотеке, афти се можете решити и природним медом, што је и утврђено многим научним студијама.

Наиме, уколико се природни мед наноси на афту неколико пута у току дана, већ за 24 сата ослободиће вас бола, а након три дана афта ће у потпуности нестати.

С друге стране стероидни гел из апотеке углавном делује након седам дана, док са пастом афта пролази за осам дана.

Не само да је природни мед ефикаснији од лекова у овом случају, већ нема никаквих негативних ефеката. Неће доћи до алергијских реакција, нити резистенције као што је случај са антибиотицима.

Током терапије са медом, уста слободно можете да дезинфикујете хидрогеном.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas