Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БЛАГОТВОРНО

СТАРИ НАРОДНИ ЛЕК КОЈИ СМО ЗАБОРАВИЛИ: Облоге од купуса помажу код многих проблема, а користе се на ОВАЈ начин (РЕЦЕПТ)

Вековима уназад се купус користи за лечење отока и огреботина на кожи. Његова анти-инфламаторна својства се користе за лечење бола у зглобовима због артритиса и спортских повреда.

1636987227_shutterstock_1743657380.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Облоге од листова купуса су веома ефикасне у лечењу разних болести, као што је: астма, гангрена, епилепсија, бронхитис, главобоља, прехлада и гнојни осип на телу.

Такође, уз помоћ облога од купуса можете лечити тендинитис, бол у куковима, бол у колену, проблеме са костима, проширене вене, упалу бешике, мигрене, упалу мишића, бубуљице, несвестицу, опекотине, оток и слично.

Прочитајте још: ДОНОСИ СРЕЋУ И СНАЖНО МИРИШЕ: Веровало се да је неколико праменова ОВЕ МАГИЧНЕ БИЉКЕ довољно за здраво тело и ум (ФОТО)

Поред наведеног, лист купуса као лек је добар и у борби против смрзавања, уједа инсеката, упале плућа, озбиљних повреда, поткожних чирева, уједа, упала и модрица.

За лечење наведених обољења и болести, којих стварно има пуно, најбоље је да за облоге користите највеће зелено лишће купуса.

Све врсте купуса се могу користити за прављење облога, али најефикаснији је црвени купус.

Како направити облоге од купуса?

Пратите следите следеће упутство:

  • Купити велики, органски (ако је могуће) купус.
  • Скинути спољашњи лист и опрати га.
  • Осушити лист, затим користите нож да исечете и уклоните тврде жиле са листа.
  • Поставите лист купуса на раван сто, користећи оклагију или стаклену боцу притискајте лист да ослободи природне сокове.

Како се стављају облози од купуса?

Поставите лист купуса директно преко захваћеног зглоба или оболеле области. Покријте лист са газом или завојем и подигните ову оболелу област ако је то могуће.

Држите облог од купуса на угроженом подручју до сат времена. Можете поновити овај процес са другим листом купуса 2-3 пута дневно.

Од купуса можете направити велике топле или хладне облоге. За хладне облоге, држите купус у фрижидеру пре него што започнете процес који смо навели горе. За топле облоге, загрејте лист купуса у микроталасној 15-30 секунди. Онда можете да прескочите корак са оклагијом, јер ће топлота ослободити сокове од купуса.

(Србија Данас)

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas