Oglas
· · Komentari: 0
BLAGOTVORNO

STARI NARODNI LEK KOJI SMO ZABORAVILI: Obloge od kupusa pomažu kod mnogih problema, a koriste se na OVAJ način (RECEPT)

Vekovima unazad se kupus koristi za lečenje otoka i ogrebotina na koži. NJegova anti-inflamatorna svojstva se koriste za lečenje bola u zglobovima zbog artritisa i sportskih povreda.

1636987227_shutterstock_1743657380.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Obloge od listova kupusa su veoma efikasne u lečenju raznih bolesti, kao što je: astma, gangrena, epilepsija, bronhitis, glavobolja, prehlada i gnojni osip na telu.

Takođe, uz pomoć obloga od kupusa možete lečiti tendinitis, bol u kukovima, bol u kolenu, probleme sa kostima, proširene vene, upalu bešike, migrene, upalu mišića, bubuljice, nesvesticu, opekotine, otok i slično.

Pročitajte još: DONOSI SREĆU I SNAŽNO MIRIŠE: Verovalo se da je nekoliko pramenova OVE MAGIČNE BILJKE dovoljno za zdravo telo i um (FOTO)

Pored navedenog, list kupusa kao lek je dobar i u borbi protiv smrzavanja, ujeda insekata, upale pluća, ozbiljnih povreda, potkožnih čireva, ujeda, upala i modrica.

Za lečenje navedenih oboljenja i bolesti, kojih stvarno ima puno, najbolje je da za obloge koristite najveće zeleno lišće kupusa.

Sve vrste kupusa se mogu koristiti za pravljenje obloga, ali najefikasniji je crveni kupus.

Kako napraviti obloge od kupusa?

Pratite sledite sledeće uputstvo:

  • Kupiti veliki, organski (ako je moguće) kupus.
  • Skinuti spoljašnji list i oprati ga.
  • Osušiti list, zatim koristite nož da isečete i uklonite tvrde žile sa lista.
  • Postavite list kupusa na ravan sto, koristeći oklagiju ili staklenu bocu pritiskajte list da oslobodi prirodne sokove.

Kako se stavljaju oblozi od kupusa?

Postavite list kupusa direktno preko zahvaćenog zgloba ili obolele oblasti. Pokrijte list sa gazom ili zavojem i podignite ovu obolelu oblast ako je to moguće.

Držite oblog od kupusa na ugroženom području do sat vremena. Možete ponoviti ovaj proces sa drugim listom kupusa 2-3 puta dnevno.

Od kupusa možete napraviti velike tople ili hladne obloge. Za hladne obloge, držite kupus u frižideru pre nego što započnete proces koji smo naveli gore. Za tople obloge, zagrejte list kupusa u mikrotalasnoj 15-30 sekundi. Onda možete da preskočite korak sa oklagijom, jer će toplota osloboditi sokove od kupusa.

(Srbija Danas)

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas