Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СТРУЧЊАК ОТКРИВА: Ево како да ЗАУСТАВИТЕ ХРКАЊЕ партнера заувек – укључујући једноставну свакодневну вежбу за грло

Статистике показују да више од петине нас хрче у сну редовно, а нешто мање од половине хрче повремено.

1644221832_man-gb9603e113_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

За оне који праве ноћну буку, то није велика ствар, они спавају па их вероватно није брига, али за њихове партнере то може бити ноћна мора. Ако вам недостаје сан од виталног квалитета зато што ваш партнер не жели да се снађе, онда би ови корисни савети стручњака за спавање могли бити спас.

Нарван Амини је специјалиста за спавање и открио је најбоље начине да зауставите хркање и када је дефинитивно време да се упутите свом лекару опште праксе на преглед.

Промените своју позицију

Нарван је рекао: „Спавање на боку уместо на леђима најбољи је начин да спречите хркање. Када лежите на леђима, гравитација гура језик на уста, стварајући блокаду у дисајним путевима због чега хрчете."

Савети који ће вам помоћи да спавате на боку

  • Избегавајте да гурате браду у груди или држите главу доле, јер то може блокирати ваше дисајне путеве и отежати дисање
  • Држите руке око струка или паралелно са боковима
  • Ако имате болове у зглобовима у овом положају, покушајте да ставите јастук између колена како бисте држали кичму у равнини и ублажили бол у доњем делу леђа

Редовно вежбајте

Нарван је рекао: „Добијање на тежини може изазвати хркање, јер повећава ткиво око врата и грла, што значи да ће се ваши дисајни путеви вероватније колабирати када спавате. Скидање неколико килограма вежбањем може ојачати мишиће врата како бисте спречили хркање и помогли вам да изгубите додатно ткиво."

Прочитајте још: Који делови ПИЛЕТИНЕ садрже НАЈВИШЕ БАКТЕРИЈА И ПАРАЗИТА? Један проблематичан део сви волимо да једемо

Пијте више воде

Нарван је рекао: „Дехидрација може да згусне слуз у устима и грлу, погоршавајући хркање. Ако пијете пуно течности то олакшава ову загушеност, омогућавајући вам да лакше дишете ноћу."

Фото: Депозит

Урадите вежбе против хркања у грлу

Нарван је рекао: „Вежбе за јачање мишића у грлу могу помоћи да се заустави хркање. Ево неколико вежби које можете да пробате:

  • Прво понављајте сваки самогласник (а-е-и-о-у) наглас три минута неколико пута дневно.
  • Затим ставите врх језика иза горњих предњих зуба и клизите језиком преко њих три минута дневно.
  • Затим затворите уста и стисните усне и задржите 30 секунди.
  • А затим отворите и померите вилицу удесно и држите 30 секунди. Поновите на левој страни.
  • Са отвореним устима, повуците врх језика уназад дуж тврдог непца колико год може. Поновите 20 пута.

Једите лакше и здравије пре спавања

Нарван је рекао: „Ако вам је стомак превише пун ноћу, ваша дијафрагма можда неће имати довољно простора да се прошири док дишете, ометајући сан. Избегавајте млечне производе који повећавају загушење и држите се хране са високим садржајем протеина за време вечере, као што су лосос, туњевина и ћуретина која ће се борити против стварања слузи и помоћи у спречавању хркања."

Идите у кревет у исто време

Нарван је рекао: „Људи имају тенденцију да хрчу гласније, чешће када су неиспавани. Да бисте спречили исцрпљеност, побољшајте своје хигијенске навике спавања тако што ћете пратити доследан распоред одласка на спавање, избегавати екране пре спавања (екрани бацају плаво светло које одржавају ваш мозак будним) и јести лагане, здраве вечере пре спавања.

Истуширајте се топлом водом пре спавања

Нарван је рекао: „Пара из топлог туша пре спавања може навлажити ваше носне пролазе и помоћи вам да боље дишете ноћу, ублажавајући хркање."

Међутим, стручњак за спавање је врло јасан у ставу да ако сте покушали да промените начин живота и то није направило разлику, време је да разговарате са својим лекаром опште праксе.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas