· · Коментари: 0
ПРОБЛЕМАТИКА

Три разлога зашто НИКАДА не смете да решавате ТУЂЕ ПРОБЛЕМЕ: Понекад чак и најбоље намере имају страшне последице

„Ако желите неког да нахраните једном, дајте му рибу. Ако га желите нахранити за цео живот, научите га да пеца,“ Конфучије.

1599210196_Depositphotos_197004490_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Помагање другима није тако корисно како што су нас учили. Да, можете некоме помоћи ако се нађе у невољи, али никако не смете решавати туђе проблеме, јер ће на крају то да вам нашети.

Постоје 3 разлога зашто никад не смете да решавате туђе проблеме:

1. Сузбијате њихову издржљивост и домишљатост

Људи су рођени без могућности да реше проблем или пронађу решење. Све долази са праксом. Ова способност има когнитивне, емоционалне и бихевиоралне аспекте. То значи да особа једноставно не може да научи сама да решава проблеме преко ноћи.

Једини начин је да се са проблемима суочи и да их сама реши. Решавање сопствених проблема помаже нам да будемо домишљати, издржљиви и увек у покрету.

Прочитајте још: Добро погледајте особе које НЕ НОСЕ МАСКЕ: Иза свега може да је крије ДИЈАГНОЗА

Фото: Депозит

 

2. Инхибира развој и изазива зависност

Шта се дешава када особа има неког ко га стално вади из проблема? Једноставно престане да се развија и напредује. Остаје увек ментално незрела особа.

То доводи до низа последица. Прво, људи не знају сами да реше своје проблеме, постају захтевни. Ништа не знају да постигну сами. Све то временом води у себичност и безобразлук.

Прочитајте још: Скоро сви чувамо лекове у КУПАТИЛУ, а то може бити опасно

Фото: Депозит

3. Да ли ви заиста знате шта је најбоље за њих?

Ово је један од највећих разлога зашто не бисте требали да решавате проблеме других људи. Шта вас је тачно навело да знате шта је најбоље за друге? Ви свет гледате другим очима од оних којима помажете. Оно што је добро за вас, за друге може бити погубно.

Прочитајте још: Доручак открива ваше особине: Уколико вам је ОВО на столу, најбољи сте У СЕКСУ

Понекад чак и најбоље намере имају страшне последице. Нико нема право да намеће сопствена решења другим људима. Жеља за решавањем туђих проблема увек је лоша идеја, јер на тај начин особа којој помажете сумња у своје способности. Ако желите да помогнете, будите подршка, ништа више.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.