Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
савети

ВИШАК МАСНОЋЕ У КРВИ: Ево које намирнице могу да снизе лош холестерол

Размислите да их уврстите у ваш свакодневни мени.

1646296687_spanac.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Лош холестерол (ЛДЛ) у телу се углавном накупља  годинама након чега постоји велика могућност да ће направити штету вашем организму. Превише лошег холестерола таложи се у крвним судовима и може довести до зачепљена. Постоје одређене намирнице које могу изузетно помоћи у решавању овог све чешћег проблема.

1. Овсене пахуљице

Размислите да уместо пржених јаја и сланине узмете овсене пахуљице за доручак. Осим лагоднијег осећаја у желуцу овсене пахуљице су добар избор и због ваше крвне слике. Оне се праве од житарица од целог зрна и садрже бета-глукан који, ако се уноси у одређеним количинама у организам, може умањити ниво холестерола у организму.

Прочитајте још: САВЕТИ СТРУЧЊАКА: Ево како да се најлакше да се ослободите "НАСЛАГА" на стомаку

2. Бели лук

Ово поврће изузетно је популарно код нас, а високо се котира и на листи намирница које имају благотворан утицај на наше здравље. Значајна истраживања су открила да бели лук игра улогу у смањењу ризика од кардиоваскуларних болести попут срчаног и можданог удара, наиме снижавањем високог крвног притиска и регулисањем нивоа холестерола. Многи препоручују уношење 2 до 4 чена белог лука дневно.

3. Јабуке

Препоручује се узимање 2 јабуке дневно јер је ово воће вишеструко корисно за наш организам. Полифеноли, којима обилује ово воће, утичу на опуштање крвних судова. Још један важан елемент јабука јесте пектин који има благотворно дејство на снижавање нивоа холестерола.

4. Спанаћ

Витамини А, Ц, К, фолне киселине, калцијум, магнезијум, аминокиселине - само су неки од важних и корисних елемената зеленог поврћа. Спанаћ обилује и лутеином, антиоксидантом који ефикасно спречава таложење масноће на крвним судовима и смањује лош холестерол у крви.

Прочитајте још: ИМАТЕ ПРОБЛЕМА СА ВАРЕЊЕМ: Ових пет савета вам могу доста помоћи

5. Мешавина меда и цимета

Топао напитак направљен са медом и циметом је један од најбољих начина да се уравнотежи шећер у крви, “погура” метаболизам и помогне уклањању вишка масти у крви. Медена вода у комбинацији са циметном има такође ефект чишћења дигестивног тракта и уништава паразите и друге гљивице и бактерије, које успоравају варење. Ово смањује ниво холестерола у артеријама и спашава човека од срчаног удара.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas