Oglas
· · Komentari: 0
saveti

VIŠAK MASNOĆE U KRVI: Evo koje namirnice mogu da snize loš holesterol

Razmislite da ih uvrstite u vaš svakodnevni meni.

1646296687_spanac.jpg
Foto: pixabay
Oglas

Loš holesterol (LDL) u telu se uglavnom nakuplja  godinama nakon čega postoji velika mogućnost da će napraviti štetu vašem organizmu. Previše lošeg holesterola taloži se u krvnim sudovima i može dovesti do začepljena. Postoje određene namirnice koje mogu izuzetno pomoći u rešavanju ovog sve češćeg problema.

1. Ovsene pahuljice

Razmislite da umesto prženih jaja i slanine uzmete ovsene pahuljice za doručak. Osim lagodnijeg osećaja u želucu ovsene pahuljice su dobar izbor i zbog vaše krvne slike. One se prave od žitarica od celog zrna i sadrže beta-glukan koji, ako se unosi u određenim količinama u organizam, može umanjiti nivo holesterola u organizmu.

Pročitajte još: SAVETI STRUČNJAKA: Evo kako da se najlakše da se oslobodite "NASLAGA" na stomaku

2. Beli luk

Ovo povrće izuzetno je popularno kod nas, a visoko se kotira i na listi namirnica koje imaju blagotvoran uticaj na naše zdravlje. Značajna istraživanja su otkrila da beli luk igra ulogu u smanjenju rizika od kardiovaskularnih bolesti poput srčanog i moždanog udara, naime snižavanjem visokog krvnog pritiska i regulisanjem nivoa holesterola. Mnogi preporučuju unošenje 2 do 4 čena belog luka dnevno.

3. Jabuke

Preporučuje se uzimanje 2 jabuke dnevno jer je ovo voće višestruko korisno za naš organizam. Polifenoli, kojima obiluje ovo voće, utiču na opuštanje krvnih sudova. Još jedan važan element jabuka jeste pektin koji ima blagotvorno dejstvo na snižavanje nivoa holesterola.

4. Spanać

Vitamini A, C, K, folne kiseline, kalcijum, magnezijum, aminokiseline - samo su neki od važnih i korisnih elemenata zelenog povrća. Spanać obiluje i luteinom, antioksidantom koji efikasno sprečava taloženje masnoće na krvnim sudovima i smanjuje loš holesterol u krvi.

Pročitajte još: IMATE PROBLEMA SA VARENJEM: Ovih pet saveta vam mogu dosta pomoći

5. Mešavina meda i cimeta

Topao napitak napravljen sa medom i cimetom je jedan od najboljih načina da se uravnoteži šećer u krvi, “pogura” metabolizam i pomogne uklanjanju viška masti u krvi. Medena voda u kombinaciji sa cimetnom ima takođe efekt čišćenja digestivnog trakta i uništava parazite i druge gljivice i bakterije, koje usporavaju varenje. Ovo smanjuje nivo holesterola u arterijama i spašava čoveka od srčanog udara.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas