Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЗА КОСТИ И ШТИТНУ ЖЛЕЗДУ: Љуске од ЈАЈА користите као ЛЕК (РЕЦЕПТ)

Калцијум има велики број важних функција у раду организма.

1628068228_jaja.JPG
Фото: Принтсцреен Yоутубе
Oglas

Осим што ствара коштану масу и спречава остеопорозу, он нормализује рад нерава и мишића, регулише откуцаје срца, омогућује згрушавање крви и подстиче сан.

Такође је важан за рад имунолошких ћелија те здраву кожу и косу.

Бројни су фактори који црпе калцијум из организма, а то су пре свега превише седења, кафа, алкохол и газирана пића. Мањку калцијума су посебно склоне труднице и жене у менопаузи, старији мушкарци као и особе које пате од пробавних поремећаја.

Љуске јаја као лек

Љуске од јаја у свом саставу садрже 90 посто калцијума и најбољи су природни извор тог минерала. Тело га лако апсорбује јер је љуска јајета по хемијском саставу готово идентична људским костима и зубима.

Природни извор минерала...

У већим дозама не само да лечи симптоме мањка калцијума и зауставља развој остеопорозе већ помаже и против високог холестерола и повишеног крвног притиска те подстиче коштану срж на производњу крвних ћелија.

Зависно од животне доби, препоручена дневна доза је 1,5 до 3 грама млевене љуске јајета.

За рад штитне жлезде

Љуске од осам јаја добро опрати, осушити, здробити, прелити соком од два лимуна и оставити у фрижидер неколико дана. Кад се љуске отопе, процедите течност и помешајте с литром ракије и килограмом меда. Оставити да одстоји седам дана пре употребе. Конзумирати по једну кашику, два пута дневно након јела.

Код проблема чира и гастритиса

Кашику млевених љуски јаја помешајте са кашиком шећера и кашиком млевеног мушкатног орашчића. Узимајте 20 дана, три пута дневно по једну кашичицу.

На врх ножа млевених љуски јаја помешајте с две кашике лимуновог сока. Кад се љуске отопе у соку, додајте децилитар топлог млека. Узимајте два пута дневно, ујутру на празан желудац и увече пре спавања.

За јачање организма и чишћење крви

Љуске од четири или пет јаја добро опрати, здробити и ставити у три литре воде. Воду с љускама чувати у фрижидеру недељу дана и користити као воду за пиће. Дневно узимати две до три чаше воде с мало лимуновог сока.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas