Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВО ЋЕ ВАМ ОЛАКШАТИ ЖИВОТ: Једноставна техника за спречавање напада панике (ВИДЕО)

Већини људи се бар једном у животу десило да се успаниче, да почну убрзано да дишу, да им се дланови зноје, срце почне убрзано и неправилно да лупа, а тело обузме малаксалост и тремор. Да имају осећај као да ће се онесвестити или умрети. Сви ови симптоми део су веома непријатног телесног искуства, психичког порекла – напада панике.

1698581364_123123.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Вежбе, односно техника дисања коју можете применити у тој ситуацији значајно ће помоћи да се напад не развије или, уколико се већ развио – да смирите симптоме и брзо вратите тело у баланс.

 

Како да дишете када осетите да долази напад панике:

Дишите из стомака, удишите ваздух кроз нос, полако, бројећи до пет
Када дубоко удахнете, зауставите дах и бројите опет до пет.

Ваздух почните да издишете веома лагано, кроз нос или уста, бројећи до пет и издахните у потпуности.
Када сте издахнули, два пута удахните и издахите уобичајеним ритмом дисања који иначе имате, а онда поновите технику дубоког удаха. Циклус поновите три пута и до тада ћете већ осећати како симптоми почињу да јењавају, пулс се смирује, а дисање се нормализује.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas