Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Психолог дели трик који би могао да спречи напад панике: "Уноси свест у садашњи тренутак"

Напади панике погађају милионе људи, а чак и људи који су фокусирани на своје ментално здравље могу да доживе непријатне симптоме.

1692974794_shutterstock_2225896321.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Напади панике могу укључивати знојење, пецкање руку, убрзан рад срца, дрхтање, осец́ај пропадања и страх од умирања.

Џенифер Андерс, психолог са седиштем у Колораду, објавила је видео у коме својим пратиоцима показује метод за заустављање напада панике. Видео је постао виралан, а прикупио је 2,7 милиона прегледа и десетине хиљада лајкова.

Необично је то да је Џенифер као тренутно решење користила лимун. У видеу она говори гледаоцима да исеку лимун на кришке и ставе је у уста следец́и пут када осете да долази напад панике.

- Начин на који овај трик функционише је да уноси свест у тело и у садашњи тренутак, тако да је то средство за уземљење - рекла је Андерс за ХуффПост и додала:

-  Уста због лимуна почињу да се скупљају и осец́ате киселост. То одводи вашу свест од негативних мисли и помаже вам да се повежете са вашим окружењем, а то је лимун у овом случају.

Можда ц́ете чак и дубоко удахнути након што пробате кисели укус.

- И заиста оно што ради јесте да помаже да одвојите свој ум од мисли и унесете свест у физичко тело. И то је оно што покушавамо да урадимо, кад год смо у нападу панике.

Андерс је нагалсила да то не важи за некога ко има напад панике због интензивног искуства.

- Анксиозност као одговор на нешто трагично је нормална реакција, и заправо, рекао бих да је оправдана. На неки начин је од помоц́и имати тај налет адреналина јер је то део одговора на борбу или бекство, покрец́е вас, наводи вас на акцију, али оно што нам се не свиђа је када ваше тело производи физиолошку искуство - објаснила је она.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas