· · Коментари: 0
БРОЈКЕ

Број МЛАДЕЖА на кожи показатељ је ризика за појаву МЕЛАНОМА

Британско истраживање.

1605720014_Depositphotos_25385217_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Више од 11 младежа на руци указује на могућност повећаног ризика од појаве меланома, показује британско истраживање.

Број мадежа на десној руци добар је показатељ укупног броја мадежа на телу, открили су научници. Више од стотину указује на пет пута већи ризик појаве те врсте рака коже. То би могло помоћи лекарима опште праксе да открију које су особе изложене највећем ризику. 

Прочитајте још: Какве ПОСЛЕДИЦЕ корона оставља на мозак?!

Научници с Кинг'с Цоллеге Лондон у истраживању су користили податке три хиљаде близанаца у Британији. Научници су проучавали велику групу сестара близнакиња током осам година прикупљајући податке о врсти коже, пегама и младежима.

Фото: Депозит

Након што су исте методе применили на мањој групи од 400 мушкараца и жена који су оболели од меланома дошли су до брзог и једноставног начина да процене ризик од појаве рака коже.

Прочитајте још: Тачан СПИСАК намирница које треба јести, а препуне су витамина и смрт за вирусе

Жене са више од седам мадежа на десној руци имале су девет пута већи ризик да на читавом телу имају више од 50 мадежа. Оне с више од 11 мадежа на тој руци имале су веће изгледе да на читавом телу имају више од стотину младежа што значи да су имале већи ризик од појаве меланома.

Резултати истраживања објављени су у часопису Бритисх Јоурнал оф Дерматологy

.Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.