Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
АЛЕРГИЈЕ

Четири дана пре тестирања на шта сте алергични морате да урадите важну ствар

Тестови на алергију су безболни, али пре него што одете припремите се.

1618216912_alergija.jpg
Oglas

Уколико сте алергични, а нисте до сада утврдили шта вас иритира, или сте се ове године први пут сусрели са цурењем носа, гребуцкањем грла и пецкањем очију, препоручује се да урадите алергене тестове.

Прочитајте још: Зашто неки људи спавају са луком испод јастука? Постоје 4 добра разлога, а ниједан није СУЈЕВЕРЈЕ!

Реч је о крајње безболним и једноставним поступцима, а када се утврди узрок алергијске реакције обезбеђује се правовремена и ефикасна терапија.

У клиничко-болничким центрима који се баве овом проблематиком и имају имунолошке лабораторије, ове дијагностичке процедуре су доступне пацијентима на упут изабраног лекара.

Кожни тестови су поуздани и безболни.

Примаријус др Јасминка Шојић Рајчић, интерниста алерголог и клинички имунолог, каже да су кожни "прик" тестови један од начина дијагностиковања преосетљивости на алергене:

Прочитајте још: Најбољи НАПИТАК у борби против прехладе, мамурлука и чира на желуцу

- Кожни тестови су веома поуздан начин за постављање дијагнозе уколико пацијент није узимао антихистаминике последња четири дана. На благо загребану кожу подлактице наноси се по кап различитих и најчешћих алергена, и уколико се појави црвенило око неког од њих, потврђује се постојање алергије.

Тестови крви се раде када кожни укажу на алергију.

Када се добије негативан резултат кожног "прик" теста, а анамнестички подаци ипак указују да је пацијент преостељив на поједине алергене, раде се тестирања из крви.

- Тада се из серума пацијента траже специфична ИгЕ антитела на одређени сумњиви алерген - објашњава др Јасминка Шојић Рајчић.

Прочитајте још: Ако сте љубитељ испијања кафе - ево која КОЛИЧИНА је дозвољена

Ова анализа се иначе тражи и уколико пацијент не може да обустави терапију антихистаминицима или је кожа подлактице недоступна за извођење "прик" кожних тестова. Анализа из крви нам помаже и за одређивање праве терапије за оболелог, односно утврђујемо да ли је пацијент кандидат за имунотерапију.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas