Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УПОЗОРЕЊЕ

Доктор КОВЧИН УПОЗОРАВА: Срби чекају да СИМПТОМИ РАКА прођу сами од себе и касно се јављају!

Проф. др Владимир Ковчин, онколог каже да се протеклих месеци говори само о ковиду, а живимо у време епидемије канцера!

1602769311_Dr-Vladimir-Kovcin.jpg
Фото: к1
Oglas

У Србији сваке године од неког облика канцера оболи 37.000 људи, док од последица малигних болести премине 21.000 људи.

Прочитајте још: НЕ ИГНОРИШИТЕ потребу за МОКРЕЊЕМ, озбиљно нарушавате здравље

Према речима онколога проф. др ВладимираКовчина, који је говорио у емисији "Кец на 11" телевизије К1, због епидемије вируса корона последњих месеци говори се само о ковиду-19.

- Због епидемије се стиче утисак да су друге болести нестале, али нажалост то није случај. Чини се, чак, да их има и више - каже др Владимир Ковчин.

Обавезни прегледи су:
Мушкарци би једанпут годишње морали да ураде уролошки, жене гинеколошки, а и једни и други анализу крви и ултразвук стомака. Пушачима доктор саветује и да једаном годишње обавезно ураде и рентген плућа.
Људи у Србији чекају да симптоми прођу сами...

Највећи проблем у Србији када је реч о малигним болестима, је како каже, то што се пацијенти прекасно јаве лекару.

Прочитајте још: РУСКИ ЛЕКАРИ пронашли ЛЕК ЗА КОРОНУ?! Одобрен антивирусни лек Коронавир

- Чак и ако имају симптоме, чекају да прођу сами од себе. Неретко су симптоми слични другим обољењима, па их пацијенти занемаре. То је најчешће случај са пушачима који су навикли да их кашаљ прати годинама, а када се погорша и јаве се лекару, тада буде прекасно - истиче др Ковчин.

Прочитајте још: РАК БИ СЕ МОГАО ЛЕЧИТИ И НАНОЧЕСТИЦАМА: Откривен начин уништавања злоћудних ћелија без хемотерапије

Ковчин истиче да су превентивни редовни прегледи једини начин да се болест открије на време и тада је извесније да терапија делује.

Ауто возимо на технички преглед, а себе?

- Једанпут годишње одвозимо аутомобил на технички преглед, како бисмо регистровали ауто, а то не чинимо са својим здрављем. Волео бих када би систематски преглед био обавезан за све грађане као услов да се овери књижица. Тада би се многе болести откриле на време, смањио би се притисак на здравствени систем, као и трошкови лечења - истиче доктор.

Генетика је 10% рака!
Епидемија канцера постоји у нашој земљи, али у целом свету. Генетика у малигним болестима има удела тек 10 одсто! Стрес је највећи проблем модерног доба.

Редован преглед је најважнији Фото: Депозит

Квалитетан сан, здрава храна и рекреација. А стрес?

Да би спречили канцер морамо довољно и квалитетно да спавамо, здраво се хранимо и рекреирамо. Здрав живот може да помогне, али не може спречити настанак канцера.

Прочитајте још: Доктор ИГОР: Близу смо проналаска ДВА ЛЕКА против КАНЦЕРА ПЛУЋА! Тестови чекају ВАКЦИНУ против КОРОНЕ

- Истинито је и да много тога "иде из главе". Промените начин размишљања. Спонтана излечења канцера су могућа код оних малигнитета који настају као последица нарушеног имуног система, али свакако да помаже и позитиван начин размишљања и промена животних навика - закључује је др Ковчин.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas