· · Коментари: 0
КОРОНА

Много је КОМПЛИКОВАНИЈЕ него што се мислило! Корона не напада само ПЛУЋА - објављени УЗНЕМИРУЈУЋИ ПОДАЦИ

Бубрези нису једини главни орган које корона вирус погађа - кажу из Националног института за здравље

1594891535_photo-of-doctor-saving-patients-life-3376790.jpg
Фото: Пиxабаy

Лекари који лече пацијенте такође морају бити обазриви у потрази за знаковима акутног оштећења миокарда.

Прочитајте још:  ШТА СЕ ОВО ДЕШАВА?! Жена НЕГАТИВНА НА КОРОНУ, била 14 дана у изолацији, а ЗАРАЗИЛА најмање 71 особу

Цовид - 19 према новим истраживањима је много компликованија болест него што се мислило у почетку. Не напада само плућа, већ и друге најважније органе у човечјем организму. Може озбиљно да оштети бубреге. Четвртини пацијената, којима је потребан респиратор да би одржавао функцију плућа, потребно је и вештачко одржавање бубрега, како би поспешили њихову функцију.

Ипак, доказано је да бубрези нису једини орган које корона погађа. Нова истраживања показују да лекари додатно морају да обрате пажњу и на истраживање акутне повреде миокарда, односно знакове који изазивају срчани удар.

Симптоми акутног оштећења миокарда, изазивају бол у грудима, палпитације срца, хроничан умор и кратак дах. Ови симптоми су слични респираторним компликацијама које изазива Цовид - 19, па би срчани удар могао да се пропусти. Кључно је проверити испитивање ових симптома.
Фото: Пеxелс

Срчани удар је примећен код једног од 10 пацијената који су умрли од Цовид-19 у италијанским болницама, указао је НИЦЕ. Његова нова смерница има за циљ да помогне здравственим радницима, који нису специјализовани за кардиологију, у идентификацији, праћењу и управљању пацијената са Цовид-19 и срчаним проблемима.

НИЦЕ препоручује тестирање нивоа маркера срчаног оштећења и упале присутних у крви пацијената са срчаном проблемима. ЕКГ може идентификовати пацијенте који потенцијално могу добити срчани удар. Ове пацијенте је потребно често надгледати како би се открило погоршање срца или дисања.

Прочитајте још: Колективни имунитет НЕ ПОСТОЈИ! Доктор Андреј: Вирус је могао бити спречен у ЈАНУАРУ, неко ће морати 2 пута да се ВАКЦИНИШЕ

Ако се сумња на срчани удар, треба потражити помоћ кардиолога. Када не постоји јасна дијагноза срчаног удара, тестови на срчане маркере и ЕКГ морају свакодневно да се понављају код пацијената код којих постоји сумња.

Фото: Пеxелс

Уколико вирус дође до срчаног мишића, тада су могућности миокардитиса (упале срчаног мишића) и застајања срца. Грахам Липкин, саветник за нефрологију и председник бубрежне асоцијације, објаснио је да пацијенти са короном могу да развију акутно оштећење бубрега из више разлога. Један је честа дехидрација.

Такође истаживања показују да Цовид може напасти бубреге, ометајући њихов кључни задатак да се ослободе отпада, а заузврат може довести до застајања рада бубрега.

Тада поново јак вирус короне може проузроковати "олују цитокина" када је тело надвладано раширеном упалом по свим органима. Бубрези често постају плен ове упале.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.