Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Докторка Горана Бијелић ОТКРИВА: Ово су трендови у свету лепоте које свака дама треба да испроба

Нисмо сигурни постоји ли ико у Србији, али и региону, да не зна за докторку Горану Бијелић?

1646072927_Naslovna.jpg
Фото: Промо
Oglas

Ова истакнута докторка првенствено је омиљено лице међу заиста многобројним пацијенткињама и пацијентима, власница је добро познате приватне клинике у Београду, чланица је Удружења интердицисплинарне естетске И антиејџинг медицине Србије, ауторка је многих стручних радова. Сјајан је познаватељ свих неинвазивних И инвазивних метода подмлађивања, а највећа су јој страст управо дермални филери И ботоx. На овом пољу један је од највећих експерата у Србији. Тренер је Merz компаније за апликацију Belotero и Radiesse дермланих филера као и Key Opinion Leader што би значило да оно што она каже о филерима – то вреди као закон. С докторком Бијелић поразговарали смо баш на ову тему – трендови у свету лепоте и филера, шта жене желе, како то могу постићи, што нас чека у будућности антиејџинга… 

Недавно је одржан Мастерцласс на ком је предавање одржала светски призната доктора Дариа Воропаи, са којом имате дугогодишњу сарадњу. Какви су ваши утисци с тог догадјаја и колико сте научили од Дарие? 

Прво, морам рећи колико смо почаствовани сви да је један изузетан стручњак као што је др Дариа Воропаи, дошла у Србију и одржала Masterclass. Због свог великог искуства као предавач, позната је и по томе да уме лако и једноставно да пренесе своје вишегодишње искуство, што су верујем сви учесници имали прилику да примете и док су слушали о најновијим трендовима и техникама. 

Фото: Промо

Од Дарие сте учили и у њеној клиници у Амстердаму. Какве утиске носите одатле? Поред нових трендова, и савета за побољшане технике Radiesse филера, односно, колаген стимулатора за постизање веће „једрине“ лица, важан утисак је оставила организациа клинике и њен лични приступ пацијентима, који се трудим да успоставимо и овде код нас у клиници LaSante која је истовремено и Merz  тренинг центар за Србију.   Ја сам лично највише задовољна информацијама које је поделила са нама о техници целог лица (енг. „full face aproach“) где се сагледа пацијент као целина.

Фото: Промо

Који су то трендови у естетској медицини у 2022, које препоручујете женама?  Претходне две године су донеле значајне промене у начину рада и функционисању свих нас, као и радног окружења који се преселио и у дигитални свет. Чести видео позиви и видео конференције, донеле су повећање свести о свом изгледу, посебно лица, и то код људи који нису толико навикли да се огледају сваки дан. Поред ботоx-а и неизоставних Belotero дермалних филера  који свакако предводе не-инвазивну и минимално инвазивну естетску медицину, најновији трендови донесе посвећеност „улепшавању браде“ и постизању хармоније лица, а посебан фокус долази и на примену ПРП-а у оснаживању темена косе и уклањању опадања косе. Комбинације које примењујемо на обликовању и наглашавању браде и умањењу ефекта „испијеног лица“ путем Radiesse дермалних филера чине да се особе осећају и до 10 година млађе.

Фото: Промо

Исто тако сам Ulthera третман за подизање коже лице и ласери за епилацију целог тела најновије генерације, које користимо у LaSante, помажу нашим пацијентима да буду најбоља верзија себе.  
Као значајан тренд је и пораст примене Platelet-Rich Fibrin технике који садржи још већу концетрацију белих крвних зрнаца и тромбоцита, помажу код оштећења коже и зарастања рана, и верујем да ће те о њему још више чути у 2022 години.

Јесу ли пацијенткиње све упућеније када долазе на корекције и који је ваш савет, на шта би требало да обрате пажњу? Из године у годину се примећује да пацијенткиње које долазе су све упућеније, и имају искуства у коришћењу услуга естетске медицине, као и да се не плаше да отворено причају о третманима и променама које су урадиле. 

Фото: Промо

То је добро за све нас, и за пацијенткиње као кориснике услуга, и за лекаре као пружаоце, зато што од свих нас захтева да константно подижемо квалитет услуга и да пратимо светске трендове. У нашу ординацију LaSante често долазе и пацијенти из иностранства, који траже најновије услуге за које су тамо чуле, и захваљујући константној едукацији ми смо у прилици да им пружимо то на истом нивоу квалитета као и светским центрима естетске медицине. Будући да су наши пацијенти доста едуковани, мој једини савети би били да примену естетске медицине практикују искључиво у лекарским ординацијама, да имају право да траже од лекара дипломе и сертификате на увид пре интервенције, да инсистирају на оригиналним препаратима који се отварају пред њима, као и да добро послушају савете од лекара који им аплицира услугу о пост току.  На крају крајева, добре ординације припадају и неким од водећих удружења естетске и анти-ејџинг медицине, као на пример SESIAM, и корисници услуга се у случају неких непријатности увек могу обратити и тим удружењима за помоћ. 

Фото: Промо

Филери које користите производи Мерз компанија, брендова Белотеро и Радиессе. Због чега су они Ваш избор? Merz је немачка компанија која постоји већ 110 година, и у потпуности је посвећења унапређењу здравља. Сами Belotero и Radiesse се производе у Немачкој, и као такви подлежу строгим контролама квалитета како унутар Европске уније, тако и нашем здравственом систему.  Посебно ми је битна и широка палета производа који нуде, тако да је могуће пружити пуну услугу пацијентима и задовољити њихов инстанчан укус, користећи различите производе у комбинацији. Мени лично највише прија то што поред лакоће коришћења самих Belotero и Radiesse филера, прецизно се аплицирају, природно стоје у лицу, и смеју се са нашим пацијентима.  

Важно ми је и то што Мерз значајно улаже у едукацију свих лекара који користе њихове производе, кроз преко 20 едукација годишње само у Србији од почетног до напредног нивоа с међународним тренерима, а преко 80 едукација годишње у региону с локалним тренерима. И ја сама сам прошла многе едукације страних познатих тренера што зовемо ’траин тхе траинер’. Радионица с холандском докторком Воропаи коју сте споменули на почетку само је једна у низу. Исто тако, и сама сам регионални тренер и КОЛ за Merz производе, што значи да ја учим и тренирам друге лекаре како да правилно аплицирају филере. Могу рећи да сам до сада у својој каријери едуковала преко 500 лекара. Годишње одржим и неколико десетина радионица за Belotero и Radiesse филере. 

Зашто је важно да пацијенти знају са којим филерима ради доктор? Изузетно је важно да пацијенти знају ко је лекар који им примењује филере, као и то са којим препаратима.  Сви пацијенти имају и морално и законско право да траже да им лекар каже када је био задњи пут на едукацији, са којим препаратима ради, да им покаже те препарате у оригиналном паковању, и да им да комплетну документацију за примену препарата. Правилна примена оригиналних препарате смањује могућност нежељених последица, и омогућава релативно брзо и безболно уклањање нежељених последица. Као што не би сте свој вредни аутомобил или комплет дали било коме на поправку, тако и своје тело које је наша највреднија имовина требамо да поверимо само провереним стручњацима који користе проверене препарате.

Који су захтеви пацијенткиња данас? Какав изглед желе? Природан изглед је број један, и поред тога што можемо разликовати у зависности од годишта два правца: млађе пацијенткиње желе нешто мало наглашеније црте лица, и изражене контуре усана и јагодица, док пацијенткиње у зрелијим годинама више теже ка природном изгледу до нивоа да се интервенције ни не примећују. Практично све оне желе да буду најбоља верзија себе, и главна улога искусног лекара је да им помогне у томе, следећи савете најбоље праксе. 

Како изгледа ваш један радни дан? Мој радни дан започиње као и већине наших пацијената будући да сам поред лекарске ординације коју водим и мајка двоје деце. Волим да након што се побринем за њих током рано изјутра,  први део дана до 10 проведем у миру, уз кафу, читајући о најновијим трендовима, на шта ме и улога регионалног Belotero едукатора усмерава. Након тога одлазим у ординацију и у зависности од дана да ли радим са пацијентима или водим едукацију, у просеку остајем у ординацији до 20:00, након чега се поново враћам својој породици.  Волим да слободно време проводим са породицом и пријатељима, мада уз рад у удружењу лекара SESIAM  радним данима ми понекад недостаје времена, али зато викендима се трудим да време у потпуности посветим њима. 
 
Имате ли поруку за оне жене које још ништа нису радиле на себи, а желеле би!? Искористила бих прилику да их оснажим и позовем да слободно дођу на кафу и бесплатне консултације у LaSante. У данашње време услед појачаног зрачења сунца, загађења ваздуха, недовољног кретања и других фактора модерног живота, наша кожа убрзано стари и потребна јој је нега као подршка. Баш због тога су Merz са својим препаратима Belotero и Radiesse, као и ми лекари, који практикујемо естетску и антиејџинг медицину ту, да помогнемо нашим пацијентима да буду најбоља верзија себе, без обзира на годиште и животну средину у којој живе.  Одржавање свог тела, коже и лица, је не само пожељно, већ и неопходно, и могу само да пренесем најчешћу реченицу наших пацијената : “Жао ми је што нисам почела раније да бринем о себи и свом телу”. 

Дођите да попричамо и попијемо необавезну кафу, врата LaSante и регионалног Merz едукативног центра су за Вас отворена.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas