· · Komentari: 0

Doktorka Gorana Bijelić OTKRIVA: Ovo su trendovi u svetu lepote koje svaka dama treba da isproba

Nismo sigurni postoji li iko u Srbiji, ali i regionu, da ne zna za doktorku Goranu Bijelić?

1646072927_Naslovna.jpg
Foto: Promo

Ova istaknuta doktorka prvenstveno je omiljeno lice među zaista mnogobrojnim pacijentkinjama i pacijentima, vlasnica je dobro poznate privatne klinike u Beogradu, članica je Udruženja interdicisplinarne estetske I antiejdžing medicine Srbije, autorka je mnogih stručnih radova. Sjajan je poznavatelj svih neinvazivnih I invazivnih metoda podmlađivanja, a najveća su joj strast upravo dermalni fileri I botox. Na ovom polju jedan je od najvećih eksperata u Srbiji. Trener je Merz kompanije za aplikaciju Belotero i Radiesse dermlanih filera kao i Key Opinion Leader što bi značilo da ono što ona kaže o filerima – to vredi kao zakon. S doktorkom Bijelić porazgovarali smo baš na ovu temu – trendovi u svetu lepote i filera, šta žene žele, kako to mogu postići, što nas čeka u budućnosti antiejdžinga… 

Nedavno je održan Masterclass na kom je predavanje održala svetski priznata doktora Daria Voropai, sa kojom imate dugogodišnju saradnju. Kakvi su vaši utisci s tog dogadjaja i koliko ste naučili od Darie? 

Prvo, moram reći koliko smo počastvovani svi da je jedan izuzetan stručnjak kao što je dr Daria Voropai, došla u Srbiju i održala Masterclass. Zbog svog velikog iskustva kao predavač, poznata je i po tome da ume lako i jednostavno da prenese svoje višegodišnje iskustvo, što su verujem svi učesnici imali priliku da primete i dok su slušali o najnovijim trendovima i tehnikama. 

Foto: Promo

Od Darie ste učili i u njenoj klinici u Amsterdamu. Kakve utiske nosite odatle? Pored novih trendova, i saveta za poboljšane tehnike Radiesse filera, odnosno, kolagen stimulatora za postizanje veće „jedrine“ lica, važan utisak je ostavila organizacia klinike i njen lični pristup pacijentima, koji se trudim da uspostavimo i ovde kod nas u klinici LaSante koja je istovremeno i Merz  trening centar za Srbiju.   Ja sam lično najviše zadovoljna informacijama koje je podelila sa nama o tehnici celog lica (eng. „full face aproach“) gde se sagleda pacijent kao celina.

Foto: Promo

Koji su to trendovi u estetskoj medicini u 2022, koje preporučujete ženama?  Prethodne dve godine su donele značajne promene u načinu rada i funkcionisanju svih nas, kao i radnog okruženja koji se preselio i u digitalni svet. Česti video pozivi i video konferencije, donele su povećanje svesti o svom izgledu, posebno lica, i to kod ljudi koji nisu toliko navikli da se ogledaju svaki dan. Pored botox-a i neizostavnih Belotero dermalnih filera  koji svakako predvode ne-invazivnu i minimalno invazivnu estetsku medicinu, najnoviji trendovi donese posvećenost „ulepšavanju brade“ i postizanju harmonije lica, a poseban fokus dolazi i na primenu PRP-a u osnaživanju temena kose i uklanjanju opadanja kose. Kombinacije koje primenjujemo na oblikovanju i naglašavanju brade i umanjenju efekta „ispijenog lica“ putem Radiesse dermalnih filera čine da se osobe osećaju i do 10 godina mlađe.

Foto: Promo

Isto tako sam Ulthera tretman za podizanje kože lice i laseri za epilaciju celog tela najnovije generacije, koje koristimo u LaSante, pomažu našim pacijentima da budu najbolja verzija sebe.  
Kao značajan trend je i porast primene Platelet-Rich Fibrin tehnike koji sadrži još veću koncetraciju belih krvnih zrnaca i trombocita, pomažu kod oštećenja kože i zarastanja rana, i verujem da će te o njemu još više čuti u 2022 godini.

Jesu li pacijentkinje sve upućenije kada dolaze na korekcije i koji je vaš savet, na šta bi trebalo da obrate pažnju? Iz godine u godinu se primećuje da pacijentkinje koje dolaze su sve upućenije, i imaju iskustva u korišćenju usluga estetske medicine, kao i da se ne plaše da otvoreno pričaju o tretmanima i promenama koje su uradile. 

Foto: Promo

To je dobro za sve nas, i za pacijentkinje kao korisnike usluga, i za lekare kao pružaoce, zato što od svih nas zahteva da konstantno podižemo kvalitet usluga i da pratimo svetske trendove. U našu ordinaciju LaSante često dolaze i pacijenti iz inostranstva, koji traže najnovije usluge za koje su tamo čule, i zahvaljujući konstantnoj edukaciji mi smo u prilici da im pružimo to na istom nivou kvaliteta kao i svetskim centrima estetske medicine. Budući da su naši pacijenti dosta edukovani, moj jedini saveti bi bili da primenu estetske medicine praktikuju isključivo u lekarskim ordinacijama, da imaju pravo da traže od lekara diplome i sertifikate na uvid pre intervencije, da insistiraju na originalnim preparatima koji se otvaraju pred njima, kao i da dobro poslušaju savete od lekara koji im aplicira uslugu o post toku.  Na kraju krajeva, dobre ordinacije pripadaju i nekim od vodećih udruženja estetske i anti-ejdžing medicine, kao na primer SESIAM, i korisnici usluga se u slučaju nekih neprijatnosti uvek mogu obratiti i tim udruženjima za pomoć. 

Foto: Promo

Fileri koje koristite proizvodi Merz kompanija, brendova Belotero i Radiesse. Zbog čega su oni Vaš izbor? Merz je nemačka kompanija koja postoji već 110 godina, i u potpunosti je posvećenja unapređenju zdravlja. Sami Belotero i Radiesse se proizvode u Nemačkoj, i kao takvi podležu strogim kontrolama kvaliteta kako unutar Evropske unije, tako i našem zdravstvenom sistemu.  Posebno mi je bitna i široka paleta proizvoda koji nude, tako da je moguće pružiti punu uslugu pacijentima i zadovoljiti njihov instančan ukus, koristeći različite proizvode u kombinaciji. Meni lično najviše prija to što pored lakoće korišćenja samih Belotero i Radiesse filera, precizno se apliciraju, prirodno stoje u licu, i smeju se sa našim pacijentima.  

Važno mi je i to što Merz značajno ulaže u edukaciju svih lekara koji koriste njihove proizvode, kroz preko 20 edukacija godišnje samo u Srbiji od početnog do naprednog nivoa s međunarodnim trenerima, a preko 80 edukacija godišnje u regionu s lokalnim trenerima. I ja sama sam prošla mnoge edukacije stranih poznatih trenera što zovemo ’train the trainer’. Radionica s holandskom doktorkom Voropai koju ste spomenuli na početku samo je jedna u nizu. Isto tako, i sama sam regionalni trener i KOL za Merz proizvode, što znači da ja učim i treniram druge lekare kako da pravilno apliciraju filere. Mogu reći da sam do sada u svojoj karijeri edukovala preko 500 lekara. Godišnje održim i nekoliko desetina radionica za Belotero i Radiesse filere. 

Zašto je važno da pacijenti znaju sa kojim filerima radi doktor? Izuzetno je važno da pacijenti znaju ko je lekar koji im primenjuje filere, kao i to sa kojim preparatima.  Svi pacijenti imaju i moralno i zakonsko pravo da traže da im lekar kaže kada je bio zadnji put na edukaciji, sa kojim preparatima radi, da im pokaže te preparate u originalnom pakovanju, i da im da kompletnu dokumentaciju za primenu preparata. Pravilna primena originalnih preparate smanjuje mogućnost neželjenih posledica, i omogućava relativno brzo i bezbolno uklanjanje neželjenih posledica. Kao što ne bi ste svoj vredni automobil ili komplet dali bilo kome na popravku, tako i svoje telo koje je naša najvrednija imovina trebamo da poverimo samo proverenim stručnjacima koji koriste proverene preparate.

Koji su zahtevi pacijentkinja danas? Kakav izgled žele? Prirodan izgled je broj jedan, i pored toga što možemo razlikovati u zavisnosti od godišta dva pravca: mlađe pacijentkinje žele nešto malo naglašenije crte lica, i izražene konture usana i jagodica, dok pacijentkinje u zrelijim godinama više teže ka prirodnom izgledu do nivoa da se intervencije ni ne primećuju. Praktično sve one žele da budu najbolja verzija sebe, i glavna uloga iskusnog lekara je da im pomogne u tome, sledeći savete najbolje prakse. 

Kako izgleda vaš jedan radni dan? Moj radni dan započinje kao i većine naših pacijenata budući da sam pored lekarske ordinacije koju vodim i majka dvoje dece. Volim da nakon što se pobrinem za njih tokom rano izjutra,  prvi deo dana do 10 provedem u miru, uz kafu, čitajući o najnovijim trendovima, na šta me i uloga regionalnog Belotero edukatora usmerava. Nakon toga odlazim u ordinaciju i u zavisnosti od dana da li radim sa pacijentima ili vodim edukaciju, u proseku ostajem u ordinaciji do 20:00, nakon čega se ponovo vraćam svojoj porodici.  Volim da slobodno vreme provodim sa porodicom i prijateljima, mada uz rad u udruženju lekara SESIAM  radnim danima mi ponekad nedostaje vremena, ali zato vikendima se trudim da vreme u potpunosti posvetim njima. 
 
Imate li poruku za one žene koje još ništa nisu radile na sebi, a želele bi!? Iskoristila bih priliku da ih osnažim i pozovem da slobodno dođu na kafu i besplatne konsultacije u LaSante. U današnje vreme usled pojačanog zračenja sunca, zagađenja vazduha, nedovoljnog kretanja i drugih faktora modernog života, naša koža ubrzano stari i potrebna joj je nega kao podrška. Baš zbog toga su Merz sa svojim preparatima Belotero i Radiesse, kao i mi lekari, koji praktikujemo estetsku i antiejdžing medicinu tu, da pomognemo našim pacijentima da budu najbolja verzija sebe, bez obzira na godište i životnu sredinu u kojoj žive.  Održavanje svog tela, kože i lica, je ne samo poželjno, već i neophodno, i mogu samo da prenesem najčešću rečenicu naših pacijenata : “Žao mi je što nisam počela ranije da brinem o sebi i svom telu”. 

Dođite da popričamo i popijemo neobaveznu kafu, vrata LaSante i regionalnog Merz edukativnog centra su za Vas otvorena.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.