· · Komentari: 0
PREDNOSTI

Kuvani KAKAO je mnogo bolji od kafe? Daje isti podsticaj, ali traje duže, bez nuspojava! (RECEPT)

Kakao je napitak pun iznenađenja.

1627982904_Depositphotos_55328407_xl-2015.jpg
FOTO: Depozit

Nema sumnje da je jutarnji ritual kuvanja i ispijanja sveže šoljice kafe jedna od malih životnih radosti. Čak i proces odlučivanja koju vrstu kupiti može biti zabavan. Ali da li ste se ikada zapitali šta se dešava sa vašim telom ako pijete kafu svaki dan?

Pročitajte još: Berite LAVANDU i uživajte u ŠEST blagodeti: Ublažava bol i uvodi u dubok san!

Između anksioznosti, treme, popodnevnih udara i potencijalne zavisnosti od kofeina, kafa ume da ostavi ne baš prijatne posledice. Kad bi samo postojala alternativa prirodnoj kafi koja ne bi imala tako neprijatne nuspojave.

Preokret: Postoji i zove se kuvani kakao.

Prednosti

  • Kakao je 99,9 odsto bez kofeina.
  • Prepun je polifenolnih antioksidansa i flavonoida (jedna od najvećih koncentracija u bilo kojoj hrani na svetu), magnezijum.
  • Poboljšava san.
  • Prirodan je lek protiv kašlja.
  • Poboljšava raspoloženje.
  • Ima čokoladni ukus.

Umesto kofeina, kakao sadrži nešto što se naziva teobromin, što se na grčkom prevodi kao „hrana bogova“. Teobromin je prirodni stimulans koji širi krvne sudove (umesto da ih sužava) kako bi povećao protok krvi, što vam daje isti podsticaj energije kao i kafa - osim što traje duže i nema sve neprijatne nuspojave.

Pročitajte još: Kamilica i crno vino za zategnuto lice: Sadrže moćnu supstancu o kojoj se malo priča!

Kako se sprema?

Nema posebne pripreme, već se sprema kao kad pravite domaću kafu.

Pustite vodu da provri i sipate 1,5 kašičicu kakaa u vodu. Možete dodati i malo kurkume i dobićete pravi eliksir zdravlja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.