Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
ЗАНИМЉИВО

Људи који живе крај воде имају предност у односу на остале

Научници тврде да живот у близини реке или мора побољшава ментално здравље.

1618576506_Depositphotos_157152514_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Вода утиче на човека тако што смањује ниво стреса и анксиозности. Подстиче и да буде више физички активан, показала је нова студија Глазгов Каледонијан универзитета.

Прочитајте још: Путин на радном столу држи посебан КРИСТАЛ, а ево зашто се не одваја од њега

Ова сазнања посебно могу да буду важна за градове јер њихово становништво више пати од менталних болести. То је последица и загађености ваздуха, пренасељености и недостатка социјалне подршке.

Тагађење ваздуха и пренасељеност лоше утиче на људе.

Претпоставља се да ће до 2050. године двоје од троје људи живети у градовима. Због тога је врло важно схватити шта градове чини добрим за живот.

Прочитајте још: Руси "одлепили" за гардеробом од КОПРИВЕ И КОНОПЉЕ: Тканине спречавају РАК КОЖЕ, а верује се да постоје и друга лековита својства

Тако да је више водених површина један од начина да се побољша квалитет живота, смањи загађеност и температура ваздуха, објавили су из Светског економског форума (WEF).

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas