Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДОКАЗАНО

МЛАДИ ПАЗИТЕ: Алкохол ГОЈИ више и од брзе хране

Истраживање је изнело занимљиве резултате.

1609506109_Depositphotos_35271783_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Тим канадских истраживача објавио је резултате истраживања према којем тинејџери и млади који чешће пију алкохол имају знатно веће шансе да добију вишак килограма. 

Прочитајте још: Како би само 15 минута хода утицало на здравље? Шетајте после вечере

Нови подаци долазе са Универзитета Wатерлоо у Онтарију, а тестирали су средњошколце из 89 школа који су испунили анонимне анкете. 

Међу питањима је било и колико често пију алкохол. Чак 39 посто средњошколаца признало је да се бар једном месечно напију, што укључује најмање пет алкохолних пића током изласка, а 11 посто толико попије најмање једном неђељно. Сав тај алкохол прерачунава се у додатне калорије, а слатка жестока пића имају више калорија. 

Прочитајте још: Патите ли од празничне депресије?

Фото: Депозит

Затим су на темељу података (какав алкохол конзумирају - пиво, вино, жестока пића и шта једу), израчунали просечне калорије, односно килограме које су могли добити као вишак. На пример, они који су се једном седмично напили од вотке, годишње би унели 57.000 калорија више од оних који нису, што значи да су се удебљали до 7,5 килограма. 

Прочитајте још: ЗДРАВА ДИЈЕТА: Помоћу овог воћа убрзајте метаболизам!

Ово је једна од првих студија која се конкретно бавила гојазношћу и дебљином код младих, а која је повезана с алкохолом. Једно од петеро америчке деце и 30 посто канадске је или гојазно или има знатан вишак килограма. Ранија истраживања бавила су се углавном тиме колико додаци и шећери у свакодневној исхрани утичу на гојазност.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas