Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Можда није од стреса: Ако сте рано оседели то може указивати на један здравствени проблем

Ако сте приметили да сте рано кренули да седите, обратите пажњу

1670574517_shutterstock_1685705635.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Рана појава седе косе углавном се повезује са стресом и недостатком сна. Стручњаци сматрају да то може указивати и на проблеме са штитном жлездом, попут хипертиреозе или тироидитиса.

Јасан показатељ да сте кренули прерано да седите јесте појава белих власти између 25 и 30 године, сматрају лекари.

"Један од главних узрока седе косе је оксидативни стрес, односно накупљање слободних радикала у телу услед повећаног оптерећења антиоксидативног одбрамбеног система или исцрпљивања овог система", сматрају стручњаци.

Прочитајте још: Комбинација 2 намирнице подстиче мршављење и има умирујуће дејство: Пре спавања попијте овај НАПИТАК и скините сало

Фактори који могу довести до прераног седења:

  • недостатак сна
  • анксиозност
  • стрес
  • неадекватну животну средину
  • лошу исхрану
  • лше животне навике

"Да бисте покушали да зауставите наглу појаву седих власи, неопхоно је да хипотиреозу држите под контролом, као и да водите рачуна да у вашем телу постоји оптимални ниво неопходних микроелемената: гвожђа, цинка, бакра, селена, калцијума, Б витамина (Б6, Б9, Б12), аминокиселина (тирозин, фенилаланин)...". објашњацу лекари.

Бонус видео:

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas