Oglas
· · Komentari: 0

Možda nije od stresa: Ako ste rano osedeli to može ukazivati na jedan zdravstveni problem

Ako ste primetili da ste rano krenuli da sedite, obratite pažnju

1670574517_shutterstock_1685705635.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Rana pojava sede kose uglavnom se povezuje sa stresom i nedostatkom sna. Stručnjaci smatraju da to može ukazivati i na probleme sa štitnom žlezdom, poput hipertireoze ili tiroiditisa.

Jasan pokazatelj da ste krenuli prerano da sedite jeste pojava belih vlasti između 25 i 30 godine, smatraju lekari.

"Jedan od glavnih uzroka sede kose je oksidativni stres, odnosno nakupljanje slobodnih radikala u telu usled povećanog opterećenja antioksidativnog odbrambenog sistema ili iscrpljivanja ovog sistema", smatraju stručnjaci.

Pročitajte još: Kombinacija 2 namirnice podstiče mršavljenje i ima umirujuće dejstvo: Pre spavanja popijte ovaj NAPITAK i skinite salo

Faktori koji mogu dovesti do preranog sedenja:

  • nedostatak sna
  • anksioznost
  • stres
  • neadekvatnu životnu sredinu
  • lošu ishranu
  • lše životne navike

"Da biste pokušali da zaustavite naglu pojavu sedih vlasi, neophono je da hipotireozu držite pod kontrolom, kao i da vodite računa da u vašem telu postoji optimalni nivo neophodnih mikroelemenata: gvožđa, cinka, bakra, selena, kalcijuma, B vitamina (B6, B9, B12), aminokiselina (tirozin, fenilalanin)...". objašnjacu lekari.

Bonus video:

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas