· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Научници су потврдили: Ево како ДОЈЕЊЕ утиче на развој РАКА ДОЈКЕ

Жене у чијој се породичној историји болести појављује рак дојке требало би максимално охрабривати да доје своју децу.

1600289094_dojenje.jpg
Фото: Пиxабаy

Стручњаци су потврдили да би жене са породичном историјом рака дојке требале максимално охрабривати да доје што дуже двоју децу јер су истраживања показала да дојење смањује ризик од развоја рака дојке.

Прочитајте још: Пре 17 година једна ТЕГЛА АЈВАРА у кеси је стигла и до Београда и мама ВЕРИЦИ потпуно променила живот

Ово су резултати добијени у америчком истраживању у којем је учествовало више од 60 хиљада породиља. Међу њима је откривено само 600 случајева предменопаузних случајева рака дојке и то код жена просечне доби од око 46 година.

Прочитајте још: Уз ових 5 ЈЕДНОСТАВНИХ САВЕТА изгледаћете сређено и када НЕМАТЕ ВРЕМЕНА за спремање

Код жена у чијој је ближој породици било случајева рака дојке откривено је да се болест појављивала ређе уколико су током живота дојиле своју децу. Ово истраживање је показало да је код жена које нису дојиле, али су користиле лекове за прекид лактације, такође смањен ризик од развоја рака дојке.

Прочитајте још: Како да ваш ДОМ ДЕЛУЈЕ УМИРУЈУЋЕ: Савети за СРЕЋНУ ДЕКОРАЦИЈУ

Лекарски тим који је учествовао у овој студији тврди да дојење код жена са ризиком за развој рака дојке, има сличан учинак као хормонална терапија, а нагласили су и како дојење има вишеструке позитивне утицаје на здравље мајке и детета.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.