Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛОШЕ ОСОБИНЕ

СУПЕР, ИЗГЛЕДА ДА НАМ ЈЕ СВИМА ОДЗВОНИЛО: Истраживање је показало – САРКАЗАМ УБИЈА!

Константна негативност може да наштети вашем здрављу, доказали су научници.

1600432764_Depositphotos_31680809_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Саркастични и раздражљиви људи изложени су већем ризику од смрти, показало је истраживање Универзитета Теннессее.

Наиме, на анализи 2.300 испитаника који су преживели срчани удар и показивали непријатељске особине, попут сарказма, цинизма, огорчености, нестрпљења или раздражљивости, доказано је како такве особе имају већи ризик од поновљеног инфаркта у следеће две године.

Људи који су непријатељски настројени према другима, мање се брину о свом здрављу и већа је вероватноћа да пуше, пију алкохол и лоше се хране.

Особине које одају непријатељски карактер мерене су на почетку студије помоћу теста личности, након чега су испитаници праћени током наредна 24 месеца. Након тога научници су успоредили њихову стопу преживљавања са резултатима теста личности и показало се да се негативан карактер може користити за предвиђање ризика од умирања од поновљеног срчаног удара.

Прочитајте још: Живите ЖИВОТ БЕЗ СТРЕСА помоћу ових 10 савета злата вредних

Дакле, научници тврде да карактер утиче на здравље срца.

- Непријатељски настројени појединци имају дуже време згрушавања крви, повишен ниво адреналина, холестерола и триглицерида, као и повећану реактивност срца. Ти познати упални фактори могу да иницирају проблеме са срцем и повећају ризик од смрти - истичу аутори студије.

Оптимизам је здрав!

Претходна истраживања показала су да оптимизам утиче на здравље кардиоваскуларног система, јер, између осталог, смањује хормоне стреса, пулс и крвни притисак. Људи са позитивним погледом на живот боље једу, више вежбају и мање је вероватно да ће пити и пушити.

Фото: Депозит

Уз то, научници верују да нечије расположење мења ниво штетних и корисних хормона у телу. На пример, оптимизам смањује стрес и хормоне тескобе, попут адреналина и кортизола, који могу да оптерете срце и да повише крвни притисак.

Прочитајте још: Десиће се СУПРОТНО: Ако сте мислили да ћете СМРШАТИ, ако у кревет одете ГЛАДНИ - ПРЕВАРИЛИ СТЕ СЕ

- Негативност је особина личности која укључује сарказам, цинизам, огорченост, нестрпљивост или раздражљивост. То се не односи на једнократне или ретке манифестације тог расположења, него на људе код којих је то начин комуникације са другима.

Знамо да преузимање контроле над животним навикама побољшава изгледе болесника који су преживели срчани удар, а наша студија сугерише да би и промена начина на који реагујемо на свет такође могла да буде корисна -објаснила је ауторка студија др Трејси Витори.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas