· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

СВЕТОМ се шири нова епидемија: Карцином који најчешће напада жене, а нема СИМПТОМА

У тридесет земаља више од милион људи има карцином штитне жлезде.

Depositphotos_49921923_s-2019.jpg

Повећва се број људи у свету којима је дијагностикован рак штитне жлезде. Према истраживању Агенције за рак Светске здравствене организације од овог карцинома оболело је више од милион особа у тридесет земаља. 

Прочитајте још: Придржавајте се ових САВЕТА: Кључ за борбу са СТЕРИЛИТЕТОМ је ПОСЕБНА исхрана!

Најчешће се открије случајно 

Рак штитне жлезде често се открива у раној фази,  лечење је "агресивно", иако нема високог ризика за здравље.  Оболели обично немају никакве тегобе, па се рак открива слуучајно приликом прегледа. Оболевају најчешће жене у средњим годинама, а ако се погледа статистика мушкарацаса овом врстом карцинома има четири пута мање. 

ПРОЦЕНТИ СЛУЧАЈНО ОТКРИВЕНИХ
Од 2008. до 2012. године проценат жена које нису имале никакве симптоме, и којима је случајно откривен карцином штитне жлезде је велики. У Италији и Хрватској тај број је 84%, у Словачкој  и Француској 83%. Преко сто хиљада жена има рак штитне жлезде у Америци, Кини и Јужној Кореји. 

Прочитајте још: Реуму можете да ублажите без лекова: Састојке за природне рецепте имамо КОД КУЋЕ, а ево како да их направите

Након што се дијагностикује карцином ове жлезде, лекари је уклањају , а пацијенти морају током целог живота да узимају терапију. Лекар који је водио ово истраживање нагласио је да је неопходно пратити глобални развој дијагностиковања овог обољења. 

Прочитајте још: Лечи грло и зубобољу, растерује вирусе, прочитајте ДЕВЕТ руских рецепта од ВОТКЕ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.