Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Придржавајте се ових САВЕТА: Кључ за борбу са СТЕРИЛИТЕТОМ је ПОСЕБНА исхрана!

Код највећег проблем савременог доба, са којим се суочава око 15 одсто младих парова у репродуктивној доби, најбитније је увођење здравих животних навика и избацивање штетних производа из исхране

par-potomstvo.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Стерилитет је стање једног или оба партнера због кога пар који жели потомство не може природним путем да оствари зачеће. Иако око 80 одсто младих партнера након лечења успе да се оствари као родитељ, постоје и природни начини како се решава овај здравствени проблем.

Код борбе за потомство најзначајније је избацивање дувана, алкохола, кафе, као и намирница третираних вештачким ђубривима...

Прочитајте још: "Трава која враћа младост" постоји у Русији и Србији, позната је из времена Владимира Великог, а сада помаже код неплодности

Први корак ка остварењу овог животног циља је промена животних навика, пре свега исхране, конзумације пића и лоших навика.

Фото: Pixabay

Уравнотежена исхрана

Прилагођена исхрана први је корак ка лечењу стерилитета.  Код борбе за потомство најзначајније је избацивање дувана, алкохола, кафе, као и намирница третираних вештачким ђубривима, пестицидима, антибиотицима и адитивима. Умерено конзумирање кофеина, значи да треба пити 2 -3 шољице црне кафе дневно.

Прочтиаје још: Руски научници дошли до невероватног открића: Уз помоћ ПЧЕЛА решите се реуматског бола заувек

За женску плодност је нарочито важна хељда или црно жито. Она је богата протеинима, а уз хељду препоручује се уношење више сирових бадема, лешника, полена, матичног млеча и зеленог лиснатог поврћа.

За жене је значајан и повећан унос витамина Б5 који се налази у печуркама, махунаркама, лососу, младим клицама житарица, ћурећем месу, цитрусима, интегралном пиринчу, као и витамина Б12 у месу, јајима, у већини риба и џигерици. 

Прочитајте још: Ова биљка је у Русији добила споменик, спасила је милионе живота, а расте и у Србији

Спанаћ, блитва и броколи садрже коензим Q10 који је убрзава сперматозоиде
Фото: Pixabay

Мушкарци који се лече од стерилитета треба да повећају унос витамина А  кога има га у шаргарепи, путеру, јајима, спанаћу, маслачку, прокељу, купусу, першуну, дињи, кајсији, шљиви, брескви, витамина Б12 у месу, јајима и риби, витамина Е у житарицама, јајима, риби, пилетини, младом грашку, тамно зеленом поврћу и витамина Ц, који се уноси кроз лимун, першун, рен, паприка, коприва, спанаћ, јагоде, купус, виново лишће, прокељ и кељ.

Прочитајте још: Како да савладате опаку леукемију уз помоћ пшенице?

Спанаћ, блитва и броколи садрже коензим Q10 који је битан за покретљивост сперматозоида.

Орашасти плодови и семенке имају позната својства као афродизијак, али и веома велику улогу у производњи и побољшању квалитета сперме код мушкараца. Бадеми, пистаћи, семенке сунцокрета, индијски или бразилски орах сјајан су избор, једите пола чиније ове мешавине свакодневно.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas