Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МАСАЖА

Утицај МАСАЖЕ на тело: Идите редовно на сеансе и ПРЕПОРОДИЋЕТЕ СЕ

Пријатан начин да се ослободите стреса и постигнете складно и здраво тело.

1601038225_physiotherapy-567021_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Масажа је једна од најстаријих пракси лечења тела. Утицај на проблематична подручја помаже у решавању великог броја проблема, а не ради се само о боловима у мишиц́има. Ефекти правилне масаже су различити, па да бисте постигли жељени резултат, треба одабрати праву технику за себе.

Какав утицај масажа има на функционално стање тела?

У зависности од различитих техника и подручја утицаја, захваљујуц́и масажи, можете постиц́и видљиве резултате након само неколико сесија. Током сеансе масаже побољшава се проток лимфе, интерстицијске течности, крви и ткива, добија се више кисеоника, елемената у траговима, витамина, услед чега се рад мишиц́а обнавља и побољшава.

Масажа има трофичан утицај на тело.

Током масаже појачава се метаболизам, дисање коже на захвац́еном подручју. Енергетски стимулишуц́и ефекат масаже манифестује се у побољшању метаболизма мишиц́а, убрзавању ензимских процеса, стварању ацетилхолина, што убрзава спровођење нервног импулса из нерава до мишиц́а. 

Прочитајте још: НЕ ЗНАЈУ ЗА РАК: Јеловник НАЈЗДРАВИЈЕГ народа на свету (ФОТО)

Хистамин изазива адреналин
Током сеансе масаже долази до брзог стварања хистамина, који шири крвне судове, а такође, делујуц́и на надбубрежне жлезде, изазива појачано лучење адреналина и на тај начин тонира тело. Заједно са аминокиселинама, хистамин се преноси крвљу и лимфом по телу и има позитиван утицај на крвне судове и унутрашње органе.

Масажа може деловати тонично на особу. Током поступка, рецептори за тетиве, мишиц́е и лигаменте повец́авају проток нервних импулса у мозак.

Да бисте уклонили прекомерни неуромишиц́ни и психолошки стрес, користи се умирујуц́и ефекат масаже.

Умирујуц́и ефекат развија се ритмичким и дуготрајним покретима по целом телу. 

Умирујуц́и ефекат је последица ослобађања ендорфина (природних средстава за сузбијање болова) и развоја процеса инхибиције у централном нервном систему, што се постиже ритмичким и продуженим иритацијама рецептора смештених у лигаментима, мишиц́има и тетивама.

Прочитајте још: КАНТАРИОНОВО УЉЕ добро у лечењу ових шест здравствених проблема

Масажа омогуц́ава побољшање нервно-мишиц́ног система, смањење напетости мишиц́а-тетива и побољшање општег стања тела у целини. 
Фото: Пиксабеј

Нарочито је важно када се под утицајем покрета загревања из организма елиминишу штетни токсини и метаболички производи: на тај начин постајемо заштиц́ени од агресивних услова околине.

Са правим притиском смањује се упала, елиминише се бол, а централни нервни систем се нормализује, функционише унутрашњи орган и крвни притисак.

Прочитајте још: Прво што ујутру пијете је КАФА? Ево шта се догађа у телу следећих шест сати

Поред тога, масажа утиче на производњу хормона који одолевају болестима. На пример, серотонин доприноси не само добром расположењу, вец́ и брзом зацељивању ткива, а смањење кортизола чува интегритет ц́елија одговорних за борбу против вируса.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas