Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
сунце

Зашто сунце може да нас учини УМОРНИМ? Обратите посебну пажњу на ове симптоме

Седења на сунцу може да буде пријатно, али ако постане превруц́е, ваше тело може да има чудну реакцију на повец́ање температуре, а због тога можете да се осец́ате јако уморно

1655101987_young-woman-3420940_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Док се припремате за летње врућине, ево како да боље разумете зашто више температуре могу да доведу до тога да се осећате тако исцрпљено.

Прочитајте још: Идеалан напитак за почетак дана: Додајте води ДВЕ НАМИРНИЦЕ и повећајте хранљиве вредности

Ваше тело користи много енергије да се охлади на врућини

Тело реагује на одређене температуре на различите начине. Топлота изазива многе ланчане реакције за хлађење вашег тела, укључујући вазодилатацију и знојење. Вазодилатација је када се крвни судови прошире тако да ваша крв може да приближи топлоту кожи како би се одржала термална регулација вашег тела уз знојење.

Додавање знојења може да доведе до дехидрације јер ваше тело избацује влагу у кожу да би снизило основну температуру. Није изненађујуће да оба ова процеса одузимају много енергије и могу да вас оставе прилично уморним.

Прочитајте још: Шест најбољих етеричних уља за ОТИЦАЊЕ и УПАЛУ: Ево како можете сами да направите облогу (РЕЦЕПТ)

На екстремној врућини, важно је да приметите када почнете да се осећате летаргично. Екстремни умор може да буде симптом топлотне исцрпљености, која, ако се не лечи, може да се претвори у топлотни удар. Повећан број откуцаја срца, изненадни престанак знојења, мучнина и конфузија су знаци топлотне исцрпљености која прелази у топлотни удар, пише Тхе Лист.

Ако планирате да будете на сунцу током врелог дана, водите рачуна да останете хидрирани и избегавајте диуретике попут алкохола и кафе. Носите крему за сунчање и држите се у сенци што је више могуће.

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas