Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
здравље

Знаци упозорења: Симптоми који могу указивати да имате ПОВИШЕН ШЕЋЕР У КРВИ

Важно је да их препознате и не занемарите

1647609178_profimedia-0309262167.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Симптоми повишеног шећера у крви не испољавају се одмах, а сам поремећај настаје током дужег периода. Дијабетес се не јавља преко ноћи и јако је битно редовним контролама проверавати да ли је све у реду.

Повишен шећер може имати негативан утицај и на нервни систем, крвне судове и остале органе. Уколико вам се јављају неки од ових симптома то може указивати да је глукоза у вашој крви поремећена.

1. Константна жеђ и учестало мокрење

Ово се дешава када ћелије панкреаса не могу створити довољно инсулина, па глукоза не може ући у ћелије и остаје неискоришћена и нагомилава се у крви. Тада бубрези морају радити брже како би успели да апсорбују количину глукозе. Интензиван рад бубрега аутоматски изазива и чешће мокрење. Због свега овога можете да осећате неутољиву жеђ и потребу да стално одлазите до тоалета.

Фото: Пинтерест

2. Сува уста

Појачаним избацивањем течности ваше тело ће тежити да врати ниво хидратације који му је потребан. Сува уста су један од најчешћих знакова да је поремећен ниво шећера у крви.

Прочитајте још: Зашто нам је неопходан МАГНЕЗИЈУМ? Тело га не производи, па би ОВЕ намирнице требало да се нађу на нашем тањиру

3. Појачана глад

Узрок овог симптома је скоро исти као и код претходног. Наиме, кад се не ствара довољно инсулина и када глукоза не може ући у ћелије, оне остају без неопходне материје која им даје енергију. Када ћелије остану без глукозе, оне ће слати сигнал и ваше тело ће осећати глад.

4. Умор

У тесној је вези са претходним симптомом. Када је глукози онемогућен улазак у ћелију, осећаћете се без енергије. Парадоксално, шећер даје енергију вашем организму, али онда када ваш инсулин и панкреас уравнотежено функционишу.

Прочитајте још: Ако сте алергични на ГЛУТЕН обрадите пажњу на ове намирнице: Какву храну би требало да купујете?

5. Проблеми са видом

Овде проблеми са видом подразумевају замућење које траје, углавном, кратко. Хипергликемија (други назив за повишен шећер у крви) временом може да оштети вид, јер крв није у могућности да дође до малих капилара у очима звог густине и састава крви узрокованог високом концентрацијом глукозе.

Ови, али и други симптоми попут лоше меморије, крварења десни или поремећаја рада система за варење могу бити озбиљна упозорења организма. Уколико их осетите или приметите да дуже трају, обавезно проверите крвну слику.

Бонус видео:

 

                         

                              Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas