· · Коментари: 1
ОТВОРЕНО

Верица Ракочевић се не боји старости: "Нећу бити стара ни са 90 година"

Кретаторка Верица Ракочевић ужива у својим годинама и не сматра себе старом

1627559055_verica-rakocevic.jpg
Фото: Принтскрин ТВ Пинк

Славна креаторка иако је ушла у осму деценију и даље ужива у свему, а енергије јој не мањка. Ужива у свом послу, природи, али и љубави са 35 годину дана млађим музичарем, Вељком Кузманчевићем.

Прочитајте још: Краљица Летиција у најженственијој хаљини старој четири године: Овако се носи цветни модел (ФОТО)

- Више не живим гламурозно, одавно су ме прошли ти материјални хирови. Али признајем да сам у млађим годинама, кад сам зарадила много новца, имала потребу да лечим комплексе због сиромашног детињства купујући скупе брендиране ствари. Сада је мој живот гламурозан по количини емоција које размењујем са драгим људима, нема већег гламура од тога. Никад ни у једном хотелу са безброј звездица и са скупом одећом, обућом и накитом нисам била толико срећна као кад, на пример, посадим малине у башти своје куће на Авали, каже у исповести за Пензију Верица Ракочевић (73), наша позната модна креаторка.

Остварили сте много пословних успеха као креатор и власник модног бренда. Зашто се не понашате као звезда?  

– То би била имитација живота у Србији, где тзв. звезде придају себи превелики значај, а међу њима има оних који једу у ресторану на компензацију. Само недовољно интелигентни покушавају да од муве праве авион и ките се лажним сјајем. Увек се јављам и на мобилни телефон.

Како изгледа ваш просечан дан?

– Будим се у шест сати, па трчим око 45 минута у шуми близу моје куће, затим идем на посао. Кад имам много обавеза у граду, преспавам у гарсоњери у оквиру свог модног атељеа у центру Београда. Тамо понекад од јутра до подне радим у пиџами, на шта су се моји сарадници навикли. Привилегија ми је да се са радошћу будим и радим посао који волим. Посао обавим до отприлике 16 сати и враћам се на Авалу. Кад немам обавеза, викенд је резервисан за одмор на Авали, посвећена сам супругу Вељку, креирању, кући, башти са цвећем и воћем… Вељко је композитор, уметник који се ретко спусти са облака и радо машта. Много је допринео да сада себи чешће него раније приуштим душевни мир.

Шта сте као дете желели да постанете?

– Маштала сам да будем полицијски инспектор и писац. Писала сам песме као тинејџерка. У првом разреду средње школе сам као млади писац Београда за моје песме као награду добила књиге с аутограмом Матије Бећковића. Никад нисам маштала да постанем манекенка, глумица, креатор. И кад сам постала јавна личност, тешко сам се носила са тамнијом страном популарности и безразложном мржњом појединаца. Тада ми је због стреса оболела штитна жлезда.

По чему памтите детињство и шта сте наследили од родитеља?

– Детињство ми није прошло у изобиљу и бајковито, али волим и тај период свог живота, као и све друге. Мајка Миладија, домаћица са четири разреда осмолетке, била је врло строга према своје четворо деце. Тата Милић, инжењер агрономије, био је благонаклон према мојој двојици браће, сестри и мени. Родитељи су се много волели и поштовали, о љубави сам прво од њих научила. Мајка је увек седела у очевом крилу. Годину дана после смрти мог оца преминула је од туге за њим. Верујем да је тачно да су срећни људи рођени из љубави.

Прочитајте још: Дамама се ово неће допасти: Доказано да МУШКАРЦИ касније СТАРЕ

Да ли су вам родни град Подујево, честе селидбе и потом долазак у Добановце остали у лепом сећању из школских дана?

– Памтим дан кад ме је мајка спремала за први дан у вртићу у дворишту са бунаром. У Подујеву сам провела првих пет година јер смо се често селили због очеве службе до доласка у Добановце. У гимназију сам ишла на Новом Београду, није ми лако ишло прилагођавање на градске прилике и вршњаке јер су ме малтретирали као дођоша. Мајка ми је плела кике и зато сам одударала.

Остатак интервјуа прочитајте на овом линку

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.