Oglas
· · Komentari: 0
STARENJE

Damama se ovo neće dopasti: Dokazano da MUŠKARCI kasnije STARE

Ženama će se prve bore pojaviti pre nego muškarcima.

1625651657_Depositphotos_29198849_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Žene se teže od muškaraca nose sa saznanjem da mladost brzo prolazi, a posebno im ne ide u prilog ni činjenica da se na njima godine vide pre nego na jačem polu.

Zbog čega je to tako?

Za početak, žene su sklonije mentalnim lomovima, a stalni stresovi neizbežno vode ranijem starenju.

S druge strane, dermatolozi tvrde da je koža kod muškaraca 25 odsto deblja nego kod nežnijeg pola, što je jako bitno kada su bore u pitanju.

Iako imaju manje bora na licu od žena, kod muškaraca su bore ipak dublje i izraženije, a razlog toga je upravo debljina kože.

Pročitajte još: Kako treba da se hranite posle pedesete godine?

Stručnjaci takođe smatraju da važnu ulogu igraju i hormoni.

Naime, estrogen je odgovoran za mladoliko lice kod žena i njegova funkcija je da uspori starenje, dok testosteron ima istu ulogu kod muškaraca.

Proizodnja estrogena opada brže nego što je to slučaj sa testosteronom, pa će duži vek visokog nivoa testosterona usporiti starenje.

Zbog toga žene dobijaju bore pre muškaraca.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas