· · Коментари: 0
везе

Заједнички живот пре брака? Девет разлога зашто одговор треба да буде - ДА?

У последње време све више парова се одлучује за заједнички живот пре брака.

1628879173_b5a7576e60bd5a8110862204dfec331c80347787.jpg
Фото: Депосит

Иако сте годинама у вези партнера ћете упознати у правом светлу само ако кренете да живите заједно. Неке навике, особине, потребе нису видљиве све док се с неким, што би се рекло, не подели парче хлеба. Парови који су пре брака живели заједно имају веће шансе да боје функционишу и након што се одлуче за живот у двоје.

Према америчком Националном центру за истраживање породице и бракова, 66% америчких брачних парова живело је заједно пре него што су рекли судбоносно да. Иако се ова одлука некад давно сматрала табу темом, сада је она врло честа, нарочито код млађих парова.

Прочитајте још: Стручњаци саветују: Спавање у одвојеним креветима, или чак собама, води ка БОЉЕМ ОДНОСУ са ПАРТНЕРОМ

Ових девет разлога показују зашто је заједнички живот пре брака користан за вашу везу:

Боље упознајете особу

Без обзира колико дуго били у вези, постоје ствари које ћете сазнати само ако живите заједно. Можда ћете открити нове ствари и у једном тренутку схватити да је боље да сте то открили на време. Боравак под истим кровом с неким може вам дати бољу слику о томе какав је он заиста. Заједнички живот ће вам указати можда на то да с њим желите да проведете цео живот, а може се десити и да се ипак одлучите да он није за вас.

Делите кућне послове

Када кренете да живите заједно тада ћете видети и какав је он када је подела кућних послова у питању. Када се то догоди, оба партнера ће бити упозната с разним одговорностима и знаће шта једно од другог могу да очекују.

Боље управљате својим финанцијама

Ако сте заједно, али обоје плаћате рачуне засебно, зашто их не бисте поделили и уштедели новац? Када ви и ваш партнер успоставите јасан план о томе ко ће шта да плати, видећете да ли је и ко колико озбиљан, финансијски организован, што може довести до тога да касније имате мање проблема који могу негативно утицати на ваш брак.

Повећавате своју интимност

Интимност је такође један од разлога зашто људи размишљају о заједничком животу пре брака. Људи воле да квалитетно проводе време са својим партнером на физичком и емоционалном нивоу, што је изврстан начин за изградњу чврсте везе пре брака.

Бићете бољи у решавању сукоба

Истина је да је заједнички живот пуно изазовнији него што се чини - свађе могу настати и око најбаналнијих ствари кад почнете да се прилагођавате једно другом. Међутим, ако останете једно с другим, радићете на постојећим проблемима. То је једини начин да "испеглате" несугласице и касније уживате у складном браку.

Прочитајте још: НЕРАСПОЛОЖЕНИ МУШКАРЦИ су привлачнији ЖЕНАМА од насмејаних због ЈЕДНОГ РАЗЛОГА

Показујете људима да сте јединствени

Заједнички живот је озбиљан корак напред, који доказује и другима да је пар озбиљни и да су заиста предани једно другоме.

Више се не плашите толико брака

Улазак у брак сам по себи носи извесну дозу стреса. Заправо, доказано је да се венчање сврстава у првих 10 најстреснијих животних догађаја. Заједничко живљење пре брака могло би некима олакшати ствари, стрес и фрустрацију.

Можете лако окончати ствари ако не функционишу

Када кренете да живите с неким можете почети да примечујете ​​неке црвене заставице које никада нисте пре видели. Ипак, још увек сте у доброј позицији, јер је свакако лакше иселити се него се развести.

Може бити добро за ваше здравље

Ако живите сами можете се понекад осећати усамљено, а то је лоше за ваше здравље. Дакле, ако још нисте спремни формално да се вежете за неког, али би вам пријао живот у двоје, размислите о пресељењу код партнера.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.