· · Komentari: 0
PSIHOLOGIJA

NERASPOLOŽENI MUŠKARCI su privlačniji ŽENAMA od nasmejanih zbog JEDNOG RAZLOGA

Psiholozi su došli do zanimljivih zaključaka kada su u pitanju muško-ženski odnosi.

1628083011_man-2308464_1920.jpg
Foto: Piksabej

Da li je mit ili istina da žene vole loše momke, pokušali su da dokažu američki psiholozi. U istraživanju je učestvovalo 1000 odraslih osoba, koje su rangirale privlačnost drugih ljudi, na osnovu fotografija na kojima su prikazani muškarci i žene s različitim emotivnim ekspresijama na licu.

Rezultati su pokazali da žene najmanje privlače nasmejani, srećni muškarci, a da više preferiraju one koji izgledaju ponosno i moćno ili neraspoloženo i stidljivo.

Pročitajte još: Stručnjaci savetuju: Spavanje u odvojenim krevetima, ili čak sobama, vodi ka BOLJEM ODNOSU sa PARTNEROM

Suprotno tome, muškarce su više privlačile žene koje su izgledale srećno, a najmanje one koje su izgledale ponosno i gordo. Pa, u čemu je zapravo reč kod ovih izbora?

Na privlačnost su uticali evolucija i kulturni aspketi.  Žene privlače muškarci koji pokazuju ponos jer im to sugeriše da se na njih mogu osloniti. A ponos je i u direktnoj vezi sa ekonomskim statusom.

Takođe,  to što se muškarac smeje može biti povezano sa nedostatkom dominacije.

Nasuprot tome, muškarci nasmejanu ženu doživljavaju kao ranjivu i pokornu. Zanimljivo je da je stidljivost privlačna za oba pola, jer ta emocija izaziva poverenje. 

Psiholozi tvrde da muškarci koji izgledaju usmereni na svoje interese više privlače žene.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.