Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БГ из његове перспективе

Београдски сплавови су пуни његове УМЕТНОСТИ, а сигурно не знате да ОН стоји иза свега (ФОТО)

Упознајте београдског уметника, Данила Иванишевића, тату мајстора који, када не црта по људској кожи, осликава уникатне мајице.

1625145765_tatu.png
Фото: Принтскрин/Инстаграм/dani_mani_fashion
Oglas

Интересантна прича крије се у почетку Данилове модне каријере, а како је све текло, открива за Магазин новости.

 Како поједине тетоваже нису пронашле адекватна места на људској кожи, уместо да остану на папиру, пренео их је на одећу. Данило и сам истиче да му је циљ био да његова уметности буде жива, а одећа је свакако начин да овај циљ и оствари.

- Жуљала ме је увек мода која је била доступна. Једино сам признавао "Dolce & Gabbana" по креативности осликавања и стилу. Ствари које сам желео да тетовирам нико није хтео, а није ми било занимљиво да их цртам на папиру, па је дошла идеја осликавања одеће, јер би на тај начин моја уметност била приказана свету, била слободна да шета улицама и да буде жива - саставни део овог света. Где год да сам био, свуда сам оставио јак и позитиван утисак, и тако се и заљубио и схватио јачину и значај моје уметности.

 

Уметничка слобода на мајицама

Осликавањем гардеробе има потпуну слободу, а његове технике су различите - служи се и бојама, али и ватром.

- На једној мајици се посебно види уметничка слобода. Радио сам је и ватром, и бојама, и хемијскама и фломастерима. Служио сам се чиме год сам могао да се дохватим. Користим често и ласер који после заштитим.

Три препознатљива хаштага

Млади дизајнер је у даљем интервјуу за "Магазин новости" открио и своје музе, као и идоле.

- Инспирација су ми филмови и музика. То су ми небројане, увек верне и присутне музе, а идоли су ми Вивалди, Никола Тесла и Ројал Риф, човек коме је признато постигнуће 1931. године да вибрацијом излечи сваку људску болест, али авај, не одбранисмо га.

Његову гардеробу увек прате три "хаштага", која су му и те како важна, па нам је стога објаснио значење сваког од њих.

- Моја гардероба је ручно осликана, те је самим тим свака једина на свету "#имашсамоти" - уникат . Други хаштаг је "#само_пичке_траже_фаул" који се односи на живот без предаје, вечну снагу у сваком смислу, а највише у смислу борбе ка добром, ка светлу и савладавање зла и таме.

"Не треба ићи линијом мањег отпора. Код Ђавола прво играш, па после плаћаш, док код Бога прво заслужиш, па толико добијеш, да би знао да цениш, што нама људима иде у прилог свакако. Трећи хаштаг (слоган) моје гардеробе је "#но_другс_но_алцохол_но_вацанциес". Зло не може да постоји ако га ми не дозивамо. 

Мало је креативних људи

Када су у питању посебне поруџбине, дизајнер истиче да се не обрадује често јер се ретко ко јави са својом идејом.

- Ретке су креативне наруџбине. Углавном их нема, и ретко кад се обрадујем.

Деведесете и данашњица - у чему је разлика

Што се тиче стајлинга данашњих девојака, овај млади дизајнер није имао речи хвале. Већина њих нема лични став, како и сам каже, те носе оно што им се сервира, а поједини "трендови" да посебно ужасавају.

- Девојке 90% носе без питања шта им се сервира, без трунке личног става. Ужасавам се углавном од њихових трендова: гумењарке, балетанке, провидна, пуфнаста рамена и ужасно лош ретро повратак лоше струкираних фармерки и општег облика - рекао је Данило Иванишевић, па је поделио савет који није примењив само на моду, већ и на стил живота.

- Мање утицаја испраних погрешних медија и лажних значаја мобилних телефона, а више пажње ка здравом животу, органској храни, физичкој и менталној активности, реалности, међуљудским односима, објективности и искрености - сматра дизајнер, који се потом дотакао и теме "породица", у којој је најважније извести дете на прави пут.

- Деца су најбитнија - треба им се посветити и не напуштати их, како би били изведени на прави пут. Само тако ће ова планета постати рај какав треба и може да буде. Доста породичних свађа и размирица не чине породицу. Сматрам да се из погрешних разлога данас заснивају породице.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas