· · Komentari: 0
BG iz njegove perspektive

Beogradski splavovi su puni njegove UMETNOSTI, a sigurno ne znate da ON stoji iza svega (FOTO)

Upoznajte beogradskog umetnika, Danila Ivaniševića, tatu majstora koji, kada ne crta po ljudskoj koži, oslikava unikatne majice.

1625145765_tatu.png
Foto: Printskrin/Instagram/dani_mani_fashion

Interesantna priča krije se u početku Danilove modne karijere, a kako je sve teklo, otkriva za Magazin novosti.

 Kako pojedine tetovaže nisu pronašle adekvatna mesta na ljudskoj koži, umesto da ostanu na papiru, preneo ih je na odeću. Danilo i sam ističe da mu je cilj bio da njegova umetnosti bude živa, a odeća je svakako način da ovaj cilj i ostvari.

- Žuljala me je uvek moda koja je bila dostupna. Jedino sam priznavao "Dolce & Gabbana" po kreativnosti oslikavanja i stilu. Stvari koje sam želeo da tetoviram niko nije hteo, a nije mi bilo zanimljivo da ih crtam na papiru, pa je došla ideja oslikavanja odeće, jer bi na taj način moja umetnost bila prikazana svetu, bila slobodna da šeta ulicama i da bude živa - sastavni deo ovog sveta. Gde god da sam bio, svuda sam ostavio jak i pozitivan utisak, i tako se i zaljubio i shvatio jačinu i značaj moje umetnosti.

 

Umetnička sloboda na majicama

Oslikavanjem garderobe ima potpunu slobodu, a njegove tehnike su različite - služi se i bojama, ali i vatrom.

- Na jednoj majici se posebno vidi umetnička sloboda. Radio sam je i vatrom, i bojama, i hemijskama i flomasterima. Služio sam se čime god sam mogao da se dohvatim. Koristim često i laser koji posle zaštitim.

Tri prepoznatljiva haštaga

Mladi dizajner je u daljem intervjuu za "Magazin novosti" otkrio i svoje muze, kao i idole.

- Inspiracija su mi filmovi i muzika. To su mi nebrojane, uvek verne i prisutne muze, a idoli su mi Vivaldi, Nikola Tesla i Rojal Rif, čovek kome je priznato postignuće 1931. godine da vibracijom izleči svaku ljudsku bolest, ali avaj, ne odbranismo ga.

NJegovu garderobu uvek prate tri "haštaga", koja su mu i te kako važna, pa nam je stoga objasnio značenje svakog od njih.

- Moja garderoba je ručno oslikana, te je samim tim svaka jedina na svetu "#imašsamoti" - unikat . Drugi haštag je "#samo_pičke_traže_faul" koji se odnosi na život bez predaje, večnu snagu u svakom smislu, a najviše u smislu borbe ka dobrom, ka svetlu i savladavanje zla i tame.

"Ne treba ići linijom manjeg otpora. Kod Đavola prvo igraš, pa posle plaćaš, dok kod Boga prvo zaslužiš, pa toliko dobiješ, da bi znao da ceniš, što nama ljudima ide u prilog svakako. Treći haštag (slogan) moje garderobe je "#no_drugs_no_alcohol_no_vacancies". Zlo ne može da postoji ako ga mi ne dozivamo. 

Malo je kreativnih ljudi

Kada su u pitanju posebne porudžbine, dizajner ističe da se ne obraduje često jer se retko ko javi sa svojom idejom.

- Retke su kreativne narudžbine. Uglavnom ih nema, i retko kad se obradujem.

Devedesete i današnjica - u čemu je razlika

Što se tiče stajlinga današnjih devojaka, ovaj mladi dizajner nije imao reči hvale. Većina njih nema lični stav, kako i sam kaže, te nose ono što im se servira, a pojedini "trendovi" da posebno užasavaju.

- Devojke 90% nose bez pitanja šta im se servira, bez trunke ličnog stava. Užasavam se uglavnom od njihovih trendova: gumenjarke, baletanke, providna, pufnasta ramena i užasno loš retro povratak loše strukiranih farmerki i opšteg oblika - rekao je Danilo Ivanišević, pa je podelio savet koji nije primenjiv samo na modu, već i na stil života.

- Manje uticaja ispranih pogrešnih medija i lažnih značaja mobilnih telefona, a više pažnje ka zdravom životu, organskoj hrani, fizičkoj i mentalnoj aktivnosti, realnosti, međuljudskim odnosima, objektivnosti i iskrenosti - smatra dizajner, koji se potom dotakao i teme "porodica", u kojoj je najvažnije izvesti dete na pravi put.

- Deca su najbitnija - treba im se posvetiti i ne napuštati ih, kako bi bili izvedeni na pravi put. Samo tako će ova planeta postati raj kakav treba i može da bude. Dosta porodičnih svađa i razmirica ne čine porodicu. Smatram da se iz pogrešnih razloga danas zasnivaju porodice.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.