Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како припремити и неговати кожу током ХЛАДНИХ ДАНА? Придржавајте се ових пет савета

За што здравију и лепшу кожу придржавајте се ових савета

1664201657_hcadni-dani.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Нагли прелаз између летњих месеци и хладних јесењих дана нико не прија кожи лица, може се створити црвенило и осип али се може појавити и перутање коже. Поред тога сува и испуцала кожа је склона убрзаном старењу и подочњацима тако да се будите уморни. Крените на време са правилном негом, уживајте у чарима јесени и пружите својој кожи најбољи третман уз савете из наредних редова.

Припремите своју кожу за хладне, јесење дане!

Хидрирајте кожу пре него што изађете из куће

Поред редовне хидратације лица у јутарњим и вечерњим сатима потребно је нанети природну крему пред излазак напоље. Створићете заштитни слој на кожи лица који ће ваше образе и чело заштити од удара ветра.

Прочитајте још: Техника ЧЕШЉАЊА која вас неће чупати: Начин на који држите четку је кључан

Поред тога бактерије које се скупљају у затвореном простору теже ће доћи до ваших пора, тако да будете заштићени и док сте на послу или омиљеном кафићу. Уколико наносите шминку онда минимум десетак минута пре наношења прајмера и пудера хидрирајте лице природном кремом. На почетку процес може деловати напорно али ћете одржати своју кожу свежом и нежном!

Масажа лица

Сув ваздух у току ноћи може исушити ваше лице тако да у јутарњим часовима циркулација буде лоша а ваши образи и очи отечени. Површина лица остаје осетљива наредних неколико сати и хладан ваздух је додатно исушује и исцрпљује. У јутарњим часовима пред огледалом благо измасирајте лице прстима, можете користити и Гуа Сха масажер или ролер од жада. Помагала вам нису неопоходна, можете нанети омиљени серум или природно уље на кожу и масирати лица од носа ка ушима, а чело од обрва ка корену косе.

Масажа ће подстаћи циркулацију, смањити надутост и учинити да изгледате свеже и одморно током хладних дана.

Користите СПФ заштиту

То што напољу није четрдесет степени не значи да вам није потребан СПФ, неопоходан нам је у току јесењих дана када нам се сунце смеши иза облака. Наставите да користите крему са СПФ фактором, можете користити фактор 20 који је блажи и притом ћете хидрирати кожу и спречити исушивање и флеке на лицу.

Прочитајте још: Решите се БОРА природним путем: Потребан вам је један САСТОЈАК који може направити велику промену

Дубинско чишћење лица

У току летњих месеци се на лицу накупљају ситне нечистоће како од крема са СПФ  заштитом које наносимо неколико пута дневно тако и од зноја и честица из спољашње средине. Заправо ствара се фини нечисти слој који затвара поре и отежава дисање и регенерацију коже у току јесењих месеци. Урадите детаљан пилинг лица једном недељно, на тај начин ћете се ослободити прљавштина из дубине пора, мртвих ћелија коже и подстаћи регенерацију лица.

Можете пре чишћења напарити лице пред паром чаја од камилице или нане, како би додатно отворили поре и припремили их за чишћење.

Правилна исхрана

Кључ лепе и нежне коже лица јесте здраво тело, немојте избегавати превентивне прегледе. Проверите крвну слику како би сазнали постоји ли дефицит витамина и минерала.

Здрава исхрана је важна за нормално функционисање нашег организма, поготово у току јесењих месеци када се активирају различите вирусне групе. Будите нежни према себи, припремајте здраве оброке и редовна уравнотежена исхрана огледаће се и на вашој кожи.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas