Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НОКТИ

Лепи нокти не "падају с неба"! Ове састојке ВЕЋ ИМАТЕ, поклоните им 5 минута неге недељно

Редовном применом маски сачињених од природних састојака, које можете лако направити сами, ваше руке ће бити нахрањене, постаће глатке, меке и подмлађене, а нокти чврсти и сјајни.

1609745513_lepacicaDEPOZIt.png
Фото: Депозитфото
Oglas

Руке су нам, уз лице, најизложенији део тела, зими трпе утицаје хладноће и ветра, а ношење рукавица и стална дезинфекција додатно их исушују. Уз кожу, страдају и нокти и заноктице, и чини нам се да никада нећемо постићи негован изглед шака. Међутим, то није тачно.

Прочитајте још: Овако се прави НАЈЈЕДНОСТАВНИЈА пунђа: Требају вам само две гумице

Редовном применом маски сачињених од природних састојака, које можете лако направити сами, ваше руке ће бити нахрањене, постаће глатке, меке и подмлађене, а нокти чврсти и сјајни. Наравно, начин исхране је веома важан, те би требало да уносите намирнице богате витаминима Б и Е, протеинима и колагеном.

Пилинг руку једном недељно: Ево рецепта
Било би добро да радите и пилинг руку једном недељно. Помешајте мало меда са крупном сољу и кокосовим уљем да добијете гушћу смесу, пасту. Нанесите је на руке, утрљавајте, масажом, кружним покретима, пет минута, затим исперите млаком водом и намажите кремом.

Прочитајте још: Шљампаво, широко и удобно, а ОВАЈ детаљ ће бити НАЈВАЖНИЈИ (ФОТО)

Маска од маслиновог уља

Помешајте једну, ситно изрендану, шаргарепу, кашику киселе павлаке и кашичицу маслиновог уља, тако да смеса постане хомогена, па је нанесите на руке и оставите да делује 20 минута. На шаке можете ставити пешкир или памучне рукавице, да би се додатно угрејале и лакше упиле хранљиве састојке. Потом их исперите млаком водом и нанесите крему.

Добро је познато да је кокосово уље благодет за нокте Фото: Депозиз

Маска од јогурта и квасца

Још једна маска од јестивих састојака је она од јогурта и квасца. У порцеланској посуди сједините кашику јогурта са кашичицом маслиновог уља, па додајте 60 г наренданог свежег квасца. Добијену смесу оставите да одстоји у фрижидеру пола сата, да би се маска стегла. Затим је ставите на руке које ћете потом умотати у алуминијумску фолију. Оставите је да делује пет минута, а затим руке исперите хладном водом и намажите их кремом.

Маска од морске соли

Добро знате да су вам нокти јачи и брже расту када сте на мору. Приуштите им сличан доживљај и код куће. У чаши топле воде растворите кашику морске соли, додајте четири капи јода и промешајте. Добијену течност утрљавајте ватом на нокте, више пута у току дана, а након тога немојте прати руке бар пола сата, да би што боље деловала.

Прочитајте још: Како бисте ви реаговали? Породица није могла да поверује шта види на новогодишњој јелки? (ФОТО)

Врло брзо нокти ће престати да се ломе и листају, а брже ће и расти. Однегујте и заноктице, кремом сачињеном од мешавине кашичице маслиновог уља, три капи етеричног уља лаванде и кашичице глине. Утрљајте  је у заноктице два пута дневно, пред излазак и пре спавања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas