Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Осам навика које практикујемо, а УБРЗАВАЈУ ПРОЦЕС СТАРЕЊА: Стручњаци откривају које ствари треба да избегавате

Како би изгледали млађе и лепше, трудите се да избегавате ове ствари

1661007436_freestocks-YGmk9UZMdZg-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Сви тражимо начин да продужимо младалачки изглед коже, косе и тела, а постоје многе навике које нам могу "додати" године,
Свака жена сања да продужи младост, али многе праве грешке које умањују њихову лепоту. Није тајна да се током година метаболизам успорава, кожа губи гипкост и чврстину, а боре су неминовност. Са двадесет година кожа изгледа драстично боље него са четрдесет. Стручњаци упозоравају на навике које чине да изгледамо старије.

Неправилна исхрана и недовољан унос воде

Доказано је да неодговарајућа исхрана може убрзати процес старења организма. Чињеница је да нас намирнице не снабдевају само енергијом, у виду протеина, масти, угљених хидрата и витамина. Храна утиче на киселост организма. Нутрициониста Олга Шупо навела је намирнице и навике које доводе до превременог старења.

Прочитајте још: Црвена, жута или зелена: Да ли знате која ПАПРИКА је здравија?

Прости угљени хидрати

Лекарка медицине против старења Олга Шупо навела је групе намирница и навела навике у исхрани које доводе до старења.

Превелики унос шећера, пецива и разних слаткиша доприноси прераној појави знакова старења. Према речима стручњака, производи са простим угљеним хидратима могу смањити имунолошку одбрану организма за 50% у року од 6 сати.

Прекомерна потрошња воћа

Повећан садржај фруктозе доводи до већег оптерећења инсулина. Ово је разлог који многима није очигледан а који доводи до превременог старења организма.

Недовољан унос воде

Недовољан унос воде изазива процес интоксикације. Како се токсини акумулирају у телу процес старења се убрзава.

Нередован и недовољан сан

Важност квалитеног сна је непроцењива. Козметичарка-естетичарка Наталија Варламова примећује: "Они који занемарују сан преоптерећују панкреас, који је одговоран за метаболизам. Као резултат тога, механизам старења органа почиње раније него код оних који добро спавају".

Прочитајте још: Огроман напредак у офталмологији: ПРОТЕИН из свињске коже излечио СЛЕПИЛО код 20 људи

Употреба народних лекова

Понекад можете пронаћи заиста функционалне рецепте, али их је мало. Жене често нису свесне да штете својој кожи неадекватним прозводима. Оксана Јурченко, дерматолог истиче да девојке често бришу лице салицилном киселином, како би се решиле акни.

 "На овај начин убијате заштитне функције ваше коже,  а ако користите крему за бебе за хидратацију коже, она зачепљује поре и чини кожу масном.

Превише изражена мимика

Ако сте љубитељ испијања коктела кроз сламчицу, жмиркања и померања обрва, живописног изражавања емоција лицем, треба да знате да све то доприноси раној појави бора.

Сунчање и превише топла вода

Дерматовенеролог Марија Шишкина подсећа да је најповољније време за сунчање од 8 до 11 часова и после 16 часова. Преостало време се сматра најопаснијим периодом за сунчање. То је због чињенице да зраци ујутру и увече пролазе кроз дебљи слој атмосфере и распршују се, док током дана делују под правим углом.

Прочитајте још: Урадите тест и САЗНАЈТЕ: Оно што прво уочите на илустрацији говори све о вашим ЖИВОТНИМ АМБИЦИЈАМА

"Сунце изазива превремено старење коже и озбиљно је оштећује када лице није заштићено кремом за сунчање. Ово важи и за топле купке. Чест контакт са топлом водом доводи до оштећења површинског слоја коже, а такође изазива сувоћу и иритацију коже “, упозорава Оксана Јурченко.

Она саветује: температура воде треба да буде нешто виша од телесне температуре, а након купања потребно је намазати кожу.

Превише шминке

Дебео слој подлоге, много пудера, неколико слојева сенки - ово је превише за вашу кожу. Ако волите да нанесете све ођедном, онда вам кожа неће бити захвална за то.

"Понекад девојке, поред погрешне неге лица, купују не баш скупе производе сумњивог састава и наносе их у неколико слојева. То доприноси зачепљењу пора, појави акни/иритације, а због чињенице да је кожа све време испод шминке и не дише, склона је брзом старењу", каже козметолог-естетичар Наталија Варламова.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas